7 házi kiskifli, amit azon melegében megkívánsz
A bolti kifli egyre borsosabb áron kerül a kosárkánkba, épp ezért süssük meg otthon a saját házi változatunkat! Több is jut, tudjuk is mi van benne, hajrá!
NosaltyA bolti kifli egyre borsosabb áron kerül a kosárkánkba, épp ezért süssük meg otthon a saját házi változatunkat! Több is jut, tudjuk is mi van benne, hajrá!
NosaltyFelejtsd el az íztelen, színtelen áruházakban kapható kifliket és készítsd el otthon a saját omlós tésztájú, pihe-puha verziódat! Most mutatunk pár receptet, ami ebben lesz segítségedre!
NosaltyEz a cikk az egyszerűségről fog szólni, valamint az egyszerű örömökről. Elsősorban azért, mert egy olyan recept következik, amelynek elkészítése alig igényel tőlünk időt és energiát, másrészt pedig azért, mert az a péksütemény születik meg belőle, ami ugyan nem töltött, nem mázas, se nem színes vagy ízes, mégis a legnagyobb boldogságot tudja okozni – a Napi Tipp ódája a vajas kiflihez.
NosaltyNem hagyunk titeket éhesen, a currys krumplifőzitekhez házi kifli jár, végül pedig egy puha kókuszkockával is készülünk!
NosaltyKétféle iskola létezik: vannak, akik esküsznek a kenyerek, zsemlék és édes-sós péksütik fagyasztására, mások meg vannak győződve arról, hogy a fagyasztott pékárú az ördög műve. Valójában lehet és jó is fagyasztani a kenyérféléket, de nem mindegy, hogy hogyan olvasztjuk ki őket.
Szekeres DóraVannak itt édesek: dióval, mákkal vagy lekvárral töltve, de sósak is, amelyek sajtot, sonkát vagy egyszerűen csak egy magos szórást kaptak. Mindegyik kifli, mindegyik kunkorodik, és mindegyik kiváló csemegének bizonyulhat karácsony előtt, alatt és után.
NosaltyAz egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.
Lakos BenedekVendégvárónak vagy csak magában, ezek a sós sütik minden alkalomra tökéletesek, ráadásul napokig finomak maradnak.
NosaltyA kifli nagyon sok formát ölthet, és most nem a reggelire vett tejes, nosztalgikus, sós péksüteményre gondolunk, hanem az édes kiflikre. És míg természetesen ezeket is ehetjük reggelire, mégis a helyük egy délutáni tea vagy kávé mellett van.
NosaltyA házi kiflizésnél nincs jobb, ez tudományos tény, süssük meg magunk!
NosaltyA házi péksüteménynél semmi sem finomabb, és akkor az illatokról nem is beszéltünk...süsd meg hétvégén a család kedvenc vajas, sajtos vagy paprikás kiflijét!
NosaltyNem sok jobb dolog van, mint saját, házi készítésű kiflivel kezdeni egy hétvégi reggelt. Rákenni a kedvenc lekvárod, sok-sok vajat, vagy csak magában harapni. Nem kevés receptet mutatunk!
NosaltyTésztasaláta és tésztasaláta közt is van különbség, mi pedig inkább válasszuk azokat a recepteket, amelyek tényleg gazdagok, laktatóak, és tele vannak mindenféle jóval.
NosaltyHasználd ki, hogy télen plusz hőt termel a kerti komposztod, és fűts vele!
NosaltyMeghámozni egy narancsot nem nagy feladat. Már ha az ember csak úgy kézzel, barbár módra esik neki a külső buroknak. Ha azonban a lehető legtisztábban szeretnénk kinyerni a gyümölcshúst, ennél komolyabb módszerekhez kell folyamodnunk. Lássuk ennek lépéseit, képeken!
Lakos BenedekHa gyorsan elkészíthető, finom és változatos fogásokra vágysz, próbáld ki ezt a különleges háromfogásos menüt!
A tojás ezerféleképp elkészíthető alapanyag, ami igazából a nap bármely időszakában jól tud esni. Az azonban egyáltalán nem mindegy hogyan készíted és mivel párosítod a tojást, hogy a a lehető legegészségesebb legyen!
Turbózd fel a burgonyafőzési módszered, és hagyd el a vizet.... ezúttal valami mást mutatunk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...