füstmentes

Füstté vált ízek

Az adventi időszakban különösen fontos szerepet kapnak az illatok és az ízek. Ezekből az apró részletekből születnek az emlékek: a frissen sült mézeskalács, a forralt bor fűszerei, a narancs, a fenyő és a fahéj illata, amelyek betöltik az otthonokat, és kiegészítik az ünnepi asztal hagyományos ételeit. Az ízek és illatok teszik teljessé az élményt, épp ezért nehéz elképzelni, milyen lenne az ünnep nélkülük. Van azonban egy szokás, ami lassan, de biztosan elrabolja ezeket az élményeket: a dohányzás.

Hirdetés

Ezekre figyelj, ha jól akarsz grillezni!

A nyár és a kora ősz a grillezésben is csúcsszezon. A jó levegőn lenni egészséges, és a szabad tűzön készült étel is az lehet, ha felkészülten kezdünk hozzá a sütögetéshez. A grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja, ehhez azonban mítoszok helyett a tények ismerete szükséges.

Hirdetés

Szelektálj tudatosan, és dobj le 100 kilót!

Egy átlag magyar szén-dioxid-kibocsátása 11 és 12 tonna körül mozog évente. Azért, hogy megóvjuk a Földünket, és látható változást érjünk el a károsanyag-kibocsátásban, ezt a számot egyénenként 10 tonna alá kellene csökkentenünk.

Nosalty

5 tipp, hogy soha többé ne kozmáljon oda az étel...

A konyhai károsanyag-kibocsátás elsőre úgy hangzik, mintha egy szigorúan tudományos és nehezen érthető szakszövegből ugrott volna elő, de ne ijedjünk meg. A cikkben csupa hétköznapi és könnyen betartható tanácsot és tippet olvashatunk, amitől tisztább és egészségesebb lesz a konyhánk és a főztünk is.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek