Kiderült, hol folytatja a Pajta korábbi séfje, Farkas Richárd
A Pajta étterem korábbi séfjét, Farkas Richárdot március 1-jétől teljesen új pozícióban láthatják a vendégek.
NosaltyA Pajta étterem korábbi séfjét, Farkas Richárdot március 1-jétől teljesen új pozícióban láthatják a vendégek.
NosaltyAlacsony zsírtartalma miatt a csirkemell az egyik legnépszerűbb húsrész, viszont a csirkecomb jóval ízesebb és a zamatosabb lesz, ha a megfelelő technikával készítjük. Séfek tanácsai következnek a tökéletes csirkecombhoz.
Nábelek ZsófiAhogy karácsonykor, úgy húsvétkor is könnyű belecsúszni abba, hogy minden az utolsó pillanatra marad, a konyhában pedig gyorsan eluralkodik a káosz. Mutatunk most néhány egyszerű trükköt, hogy ne a konyhában töltsd a húsvétot.
Nábelek ZsófiBár még felbukkannak néha mínuszok, de lassan már tényleg megérkezik a tavasz, ezzel együtt feléled a piacok kínálata is. Friss, zsenge, ropogós, színes alapanyagok jönnek, most profik mesélik el, mit vártak a legjobban.
Nábelek ZsófiMindjárt itt az újkrumplik szezonja, amik már nem alkalmasak se nudlinak, se gombócnak. Hogyan vészeli át ezt az időszakot egy étterem, ahol a dödölle az egyik hívószó? Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje mesélt az utolsó öreg krumplik felhasználásáról.
Nábelek ZsófiA kívül ropogósra, belül szaftosra sült egész kacsa az egyik legünnepibb fogás, de nem kell hozzá bonyolult technológia, hogy tökéletesen sikerüljön. Farkas Richárd séf tippjei következnek.
Nábelek ZsófiA magyarok éves halfogyasztása messze elmarad az európai átlagtól, de az ünnepek alatt sokunk asztalára kerül halászlé, rántott hal, rácponty - de hogy válasszuk ki hozzá a megfelelő alapanyagot?
Nábelek ZsófiA húsvéti asztal nem csak a sonkáról és a kalácsról szól, hiszen a nyúl és a bárány is az ünnepi hagyományokhoz tartozik, de mitől lesznek tökéletesek? Farkas Richárd, az őriszentpéteri Pajta séfje és Mizsei János, a MÁK séfje osztják meg veletek profi tippjeiket.
Nábelek ZsófiLegyen az comb, tarja vagy karaj, a tökéletes húsvéti sonkát tökéletesen elkészíteni nem olyan nagy ördöngösség. Így főzik otthon a séfek! Biró Norbert és Farkas Richárd avatnak be a sonkafőzés rejtelmeibe!
Nábelek ZsófiA tavalyi árhoz képest jóval olcsóbban lehet most tojást venni, de a csirkehús szerelmeseinek is jó hírrel szolgálhatunk.
NosaltyBizony, a gyömbéres keksz nemcsak karácsonykor és télen esik jól, hanem a kicsit borongósabb tavaszi napokon is.
NosaltyHa csak pár egyszerű alapanyagod van otthon, és csupán fél óra áll rendelkezésedre a főzésre, akkor dobj össze egy ízletes zöldséglepénykét. Az alábbi receptek olyan ínycsiklandozóak, hogy biztosan mindenki megtalálja közöttük a neki tetszőt.
NosaltyA lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.
Helyes táplálkozással rengeteget tehetünk a vesénk egészségéért. Nézzük, melyek azok az ételek, amiket viszont kerülnünk kell.
Mi nagyon odavagyunk a rizses egytálételekért, mert annyiféleképpen lehet őket variálni. Készíthetünk például sült céklás verziót, klasszikus bácskai rizses húst, selymes rizottót vagy különleges prasorizot.