Körömvirág

A körömvirág Európa-szerte elterjedt, nálunk is népszerű, sokoldalúan felhasználható gyógynövény. Használja a gyógyászat, a gasztronómia, kozmetika, ráadásul festéknövényként is alkalmazható. Virága élénk narancsszínű, a növény hatóanyagának legfőbb forrása. A virágok külsőleges használata gyógyítja a gyulladásokat, ekcémát, egyéb bőrproblémákat. Belsőleg alkalmazva kezelhető vele a hólyaghurut, fertőtlenítő és görcsoldó hatása is van. A körömvirág virágzatát használhatjuk ételeink, pl. rizs, leves színezésére, enyhén csípős ízt is ad a fogásoknak. Leveleit és virágszirmait salátákhoz adhatjuk.
A körömvirág nyáron nyílik, de szárítva egész évben megtalálható a gyógynövényboltokban.
Száraz, napfénytől védett helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A jelenlegi képrejtvény igazi kihívást jelent még a legjobbak számára is, igaz inkább az időkorlát miatt, nem pedig a nehézsége miatt.
NosaltyEzúttal a híres énekesnő, Lizzo TikTokjáról hoztunk egy reggelireceptet, amit neked is ki kell próbálnod legalább egyszer (de ennél többször is megkívánod majd).
Szász NóriRégi-új együttműködés vette kezdetét december elején a BudaParton, mikor megnyitott a SHO restaurant, bar & cafe. Koltai Gábor, akinek a nevéhez kötődik a Vigyázó Ferenc utcai MÁK restaurant és a SHO BEACH, Budapest első természetes vízi strandja is, új helyett nyitott Budapest egyik dinamikusan fejlődő részében, és újra Huszár Krisztiánnal várják a magas minőségű bisztrókonyhára vágyó közönséget. Hogy sikerült a nyitás? Mi különbözteti meg a három Michelin-csillagos éttermet a csillag nélkülitől? Mi hiányzik a magyar gasztronómiai palettáról? Többek között ezekről a kérdésekről beszélgettünk.
NosaltyHihetetlen, de Rúzsa Magdi hármasikrei egy évesek lettek. A család egy csodálatos, háromemeletes tortával ünnepelt.
A tepsis húsokban az a legnagyszerűbb, hogy csak betolod a sütőbe, és már kész is. Vigyázat, rengeteg recept jön, amitől egyből beindul a nyáltermelésed!
A fagyasztás nagyon jó módja annak, hogy csökkentsük az élelmiszer-pazarlást, de nem minden ételt lehet jégre tenni. Mutatjuk, miket ne rakj a mélyhűtőbe!