Ezért érdemes zöldségturmixszal indítanod a napod

Rengeteg előnnyel jár, ha egy friss, harsogóan egészséges zöld itallal indítod a napodat.

Egyesek szerint mégsem biztos, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatjuk. Nagyszerű megoldás lehet például egy csodás zöldségturmix, Hiszen ez egy csapásra lehetőség arra is, hogy fedezd az ajánlott napi zöldség- és gyümölcsbeviteled egy részét.

Felejtsd el a gyümölcsleveket egy életre, hiszen ezek nem ritkán tele vannak hozzáadott cukorral, illetve sűrítményekből készülnek, nem frissek. Készíts inkább egy isteni zöld italt házilag, amivel kiválhatod a zöld levelek fogyasztását anélkül, hogy salátát ennél. Ráadásul ezek a turmixok akkor is jók lehetnek, ha nem akarsz egy rendes tartalmas reggelit elfogyasztani, de mégis szeretnél valamit a gyomrodban tudni, ami kitart délig, és eltelít.

Hogyan készítsd el a tökéletes zöld turmixot!

Az első két hozzávaló, amire szükséged lesz: valamilyen zöld levél (spenót, fodros kel, stb.) illetve tetszőleges folyadék (víz vagy például növényi tejpótló ital). Persze adhatsz hozzá más zöldségeket, például zellerszárat, sárgarépát, céklát vagy uborkát, hogy még több tápanyag kerüljön bele. Azért pedig, hogy kicsit enyhítsd a zöldség ízét, tegyél hozzá egy kevés gyümölcsöt is: mehet bele alma, bogyós gyümölcsök, ananász és lényegében minden édesebb gyümölcs. Ha pedig szeretnéd, hogy még krémesebb legyen, adj hozzá egy kevéske mogyoróvajat, joghurtot vagy banánt. Ha ezek után is túl keserűnek találod, akkor egy kanál méz vagy néhány szem datolya lehet a megmentőd, viszont ezekkel együtt a kalóriákkal is számolj!

Miután sikerült tökélyre fejlesztened a saját zöld turmixodat, készíts el belőle egy nagyobb adagot, tedd el zárható zacskókba adagonként, majd dobd be a mélyhűtőbe. Ha fogyasztás előtti este kiveszed őket, akkor reggel már csak ki kell öntened egy pohárba, és élvezned az ízét.


Még több ötlet reggelre:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?