5 gyomorkönnyű zöldség azoknak, akik nem bírják a hüvelyeseket

Hús és hüvelyesek nélkül is lehet izgalmasan főzni, néhány alapanyag rotálásával: lássuk, mely gyomorkímélő zöldségek a mi legjobb barátaink, ha az emésztésünk könnyítése és az egészséges étkezés is célunk.

Puffadsz, elnehezülsz a hüvelyesektől? Nem vagy egyedül, sőt! Nem mindenki lehet akkora mázlista, hogy ezeket a csodás, növényi fehérjében dúskáló alapanyagokat rendszeresen fogyaszthassa. Ha a húst most hanyagolnád, és a zöldségek felé orientálódnál, a lent felsoroltakat ajánljuk meleg szívvel - az emésztésednek biztosan jót teszel velük, és magadnak is. A gyomorkímélő gyökérzöldségek most is barátaink, de a cukkiniről, krumplikról, sütőtökről se felejtkezzünk meg!

Hogy miért puffasztanak a hüvelyesek?

...héjuk az ember számára emészthetetlen keményítőt és cukrot tartalmaz, ez okozza a fokozott gázképződést az emésztés során.

Lássuk azt az 5 gyomorkímélő zöldséget, amit azoknak ajánlunk, akik nem bírják a hüvelyeseket (és mindenki másnak is)...katt a galériára!

További ajánlott receptjeink:


Az alábbi konyhai tippek is segíthetnek a konyhában:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek