Ez az oka, hogy égett, keserű ízű lesz a zöld teád

A kellemetlen, égett, keserű íz hátterében egy olyan gyakori hiba áll, amibe sajnos a legtöbben belefutnak, amikor zöld teát készítenek. Mi most segítünk, hogy többször ne kelljen rossz ízű teát innod!

Kóstoltál már olyan zöld teát, aminek szinte elviselhetetlenül keserű volt az íze? Sőt, kellemetlen füves vagy égett utóízzel rendelkezett? Ez valószínűleg azért történt, mert a zöld tea elkészítésekor túl forró vizet használtál. Ne aggódj, ez egy nagyon gyakori teakészítési hiba, és szerencsére van rá megoldás.

A zöld tea elkészítéséhez nincs szükség tűzforró vízre

A fekete- vagy gyógyteák elkészítésesekor forró víz szükséges, ám ha zöld és fehér teákról van szó, akkor semmiképpen sem szabad nyakon önteni őket meleg vízzel, hiszen így keserű ízűk lesz.

A zöld tea készítésekor 60 °C és 85 °C között lévő vizet kell használni.

Ha vízforralót használsz, akkor ugyebár elég nehéz pontosan megállapítani a víz hőmérsékletét. Ebben az esetben adj néhány percet a víznek, hogy kicsit le tudjon hűlni, majd mehet rá a teafűre.

Ha azt szeretnéd, hogy mindig megfelelő hőmérsékletű víz álljon a rendelkezésedre, akkor vásárolhatsz egy olyan elektromos vízforralót, amin szabályozni lehet a hőfokot. Sőt, léteznek olyan vízforralók is, amik előre beállított programokkal rendelkeznek a különböző tea- és kávéfajtákhoz, így nincs más dolgod, mint kiválasztani a kívánt beállítást. A vízforraló pedig gondoskodik a többiről.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Konyhai praktikák minden napra:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...