Veszélyes lehet a zabkása, már reklámozni sem lehet fogyasztását

Az Egyesült Királyságban egy új törvény szerint tilos gyorsételeket reklámozni, a lista szerint a zabkása is ennek minősül.

Sokáig mindenki azt vallotta, hogy a zabkása nagyon egészséges, és magas rosttartalma miatt kiváló reggeli. Most azonban igencsak nagy vita alakult ki körülötte.

Zabpelyhet önt egy nő egy fehér tálba
Veszélyes lehet a zabkása, már reklámozni sem lehet a fogyasztását

A Good Housekeeping azt írja cikkében, hogy az Egyesült Királyságban októberben hatályba lépett egy új törvény, amely tiltja a gyorsételek reklámozását, és a listán a zabkása is szerepel.

Az teljesen érthető, miért kerültek fel feldolgozott ételek a listára, de a cikkben megszólaló szakértő, Laura Southern szerint mindeközben egy egész élelmiszercsoportot démonizálnak.

Overnight oats, az egyéjszakás zabkása

Sokunk kedvenc reggelije a zabkása, amit azonban nem csak főzve lehet elkészíteni. Az overnight oats, vagyis az egyéjszakás zabkása lényege ugyanis épp az, hogy a zabot már előző este ...

Egyéjszakás zabkása Skyrrel

Nagy kedvencem mostanában az egyéjszakás zab. Általában a fenti mennyiségben készítem, és a felét futás előtt eszem meg reggeliként, a másik felét pedig futás után ...

A szakértő úgy gondolja, hogy mivel a társadalom nagy része elhízással, magas koleszterinszinttel és a szívbetegségekkel küzd, nagy segítség lenne ennek leküzdésében egy olyan olcsó élelmiszer, mint a zabpehely és a belőle készült zabkása.

Természetesen azzal Laura is egyetért, hogy a zacskós, instant, édesített zabkásák, amelyeket többnyire mikrohullámú sütőben is el lehet készíteni, valóban károsak az egészségre, illetve a magas rost- és szénhidráttartalmuk miatt gyors vércukorszint-növekedést okozhatnak – viszont utóbbi csökkenthető, ha elegendő fehérjét és zsírt adunk hozzájuk.

Tehát igazából, ha otthon készítünk zabkását, akkor nem lehet probléma, amennyiben nem két kanál cukorral főzzük meg.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Sajtkrémes fánk

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...