Kiderült, ráerőlteti-e gyermekére a vegán életformát a Joker sztárja

Joaquin Phoenix elkötelezett környezetvédő és vegán, így teljesen jogos a kérdés, hogy vajon gyermekének is ezt az életformát szánja-e.

Az Oscar-díjas Joaquin Phoenix hosszú évek óta vegán étrendet folytat, elkötelezett híve a környezetvédelemnek és az állatok jogainak, olyannyira, hogy 2020-ban, amikor megnyerte az Oscart, akkor köszönőbeszédében is a környezetvédelem fontosságáról és a vegánságról beszélt.

Ha a természetbe megyünk, leraboljuk az erőforrásait. Úgy érezzük, jogunk van mesterségesen megtermékenyíteni a teheneket és ellopni a kicsinyeiket, még akkor is, ha gyötrelmes sírásuk félreérthetetlen. Majd elvesszük a tejüket, ami a borjúé, majd a kávénkba tesszük és a gabonapelyhünkre öntjük

– mondta beszédében.

Kiderült, ráerőlteti-e gyermekére a vegán életformát a Joker sztárja

Ezek után teljesen jogos a kérdés, hogy vajon tavaly született kisfiánál erőltetni fogja-e ezt az életformát, vagy megadja számára a választás jogát. A színész most egy interjúban válaszolta meg a kérdést:

Ami a vegán étrendet illeti, nem hiszem, hogy helyes lenne ráerőltetni Riverre az akaratomat. Az ő döntése lesz, milyen életszemléletet választ, de ez nem jelenti azt, hogy hazudni fogok neki. Ha megkérdezi, miből készül a hamburgerhús, akkor elmondom neki. Támogatni fogom őt. Ez a tervem

– mondta Joaquin, aki ezek szerint nagyon örülne, ha később fia is ezt az életmódot választaná, de nem akarja ezt erőltetni.


Még több a vegánságról:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek