Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Van kolbászom, de nincs benne hús" - ilyen Anglia első HÚSMENTES HENTESBOLTJA!

Egy komplett hentesüzlet, ahol minden kapható - de az áruk közül semmiben sincs hús. Megnyitott Anglia első pop up húsmentes hentesüzlete!

A Sainsbury's Anglia egyik legismertebb élelmiszerüzlet-lánca – ők nyitották meg múlt héten Anglia első húsmentes hentesüzletét Dél-Londonban, igaz, egyelőre csak pop-up jelleggel, 3 napra. 

Annak ellenére, hogy a zöldség és gabona alapú, mérsékelt húsfogyasztást favorizáló flexitariánus diéta egyre népszerűbb a szigetországban, a Sainsbury's 2000 vásárlójának bevonásával készült felmérés alapján a válaszadók fele még mindig nem próbált ki semmilyen húspótló alternatívát. Sőt, a válaszadók fele „nyúlkajának” nevezte a növényi alapú termékeket. 

Ez is kapcsolódik:

Flexitáriánus étrend – ez lesz a jövő legjobb diétája?

A felmérés eredményei miatt döntött úgy a Sainsbury's, hogy ideiglenes, pop-up jelleggel ismerteti meg a vásárlókat a növényi és gabona alapú „húsokat” kínáló üzlettel. 

Az üzlet polcai tele vannak szója és növényi alapú steak-kel, jackfruitból készült hamburgerhússal, és gombakolbászokkal. A pult mögül a hentes, Anthony Maynard kínálja a vásárlóknak a jackfruitból készült pulled porkot és a marokkói zöldséggolyókat. Aki igazi húsélményre vágyik, csalódni fog, de Maynard nem mentegetőzik:

„Van kolbászom, csak nincs benne hús”. 

Egy YouGov közvéleménykutatás a közelmúltból rámutatott, hogy a szigetország történetében először a lakosság több mint fele (52%) csökkentette a húsfogyasztását, viszont csak 4% vega és 2% vegán.

A Sainsbury's ugyanakkor azt mondja, hogy 2018-hoz képest 65%-kal nőtt a kereslet a húsmentes termékek iránt. Ez a változás a gyártok, boltláncok, éttermek attitűdjén is meglátszik. Az élelmiszeripari óriáscég, az Unilever a közelmúltban felvásárolta a Vegetarian Butcher nevű céget, melynek a húsmentes alternatíva a profilja, a Skót felföldön pedig nemrég megnyílt Nagy-Britannia első 100%-ban vegán hotelja. 

A Sainsbury's húsipari anyagbeszerzője, James Hamilton azt nyilatkozta, hogy ezekhez az alternatív hústermékekhez lassan szoktatják hozzá a vásárlókat – először a legnagyobb kedvenceket, a húsgolyókat, hamburgerpogácsákat és sütőkolbászokat kezdték el mentes változatban is eladásra kínálni.

Ezeket láttad?

(via theguardiancímlapfotó)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!