"Van kolbászom, de nincs benne hús" - ilyen Anglia első HÚSMENTES HENTESBOLTJA!

Egy komplett hentesüzlet, ahol minden kapható - de az áruk közül semmiben sincs hús. Megnyitott Anglia első pop up húsmentes hentesüzlete!

A Sainsbury's Anglia egyik legismertebb élelmiszerüzlet-lánca - ők nyitották meg múlt héten Anglia első húsmentes hentesüzletét Dél-Londonban, igaz, egyelőre csak pop-up jelleggel, 3 napra.

Annak ellenére, hogy a zöldség és gabona alapú, mérsékelt húsfogyasztást favorizáló flexitariánus diéta egyre népszerűbb a szigetországban, a Sainsbury's 2000 vásárlójának bevonásával készült felmérés alapján a válaszadók fele még mindig nem próbált ki semmilyen húspótló alternatívát. Sőt, a válaszadók fele "nyúlkajának" nevezte a növényi alapú termékeket.

Ez is kapcsolódik:

Flexitáriánus étrend - ez lesz a jövő legjobb diétája?

https://twitter.com/Llioangharad/status/1141613381457272832?ref_src=twsrc%5Etfw

A felmérés eredményei miatt döntött úgy a Sainsbury's, hogy ideiglenes, pop-up jelleggel ismerteti meg a vásárlókat a növényi és gabona alapú "húsokat" kínáló üzlettel.

Az üzlet polcai tele vannak szója és növényi alapú steak-kel, jackfruitból készült hamburgerhússal, és gombakolbászokkal. A pult mögül a hentes, Anthony Maynard kínálja a vásárlóknak a jackfruitból készült pulled porkot és a marokkói zöldséggolyókat. Aki igazi húsélményre vágyik, csalódni fog, de Maynard nem mentegetőzik:

"Van kolbászom, csak nincs benne hús".

Egy YouGov közvéleménykutatás a közelmúltból rámutatott, hogy a szigetország történetében először a lakosság több mint fele (52%) csökkentette a húsfogyasztását, viszont csak 4% vega és 2% vegán.

A Sainsbury's ugyanakkor azt mondja, hogy 2018-hoz képest 65%-kal nőtt a kereslet a húsmentes termékek iránt. Ez a változás a gyártok, boltláncok, éttermek attitűdjén is meglátszik. Az élelmiszeripari óriáscég, az Unilever a közelmúltban felvásárolta a Vegetarian Butcher nevű céget, melynek a húsmentes alternatíva a profilja, a Skót felföldön pedig nemrég megnyílt Nagy-Britannia első 100%-ban vegán hotelja.

A Sainsbury's húsipari anyagbeszerzője, James Hamilton azt nyilatkozta, hogy ezekhez az alternatív hústermékekhez lassan szoktatják hozzá a vásárlókat - először a legnagyobb kedvenceket, a húsgolyókat, hamburgerpogácsákat és sütőkolbászokat kezdték el mentes változatban is eladásra kínálni.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

(viatheguardian;címlapfotó)

Címlapról ajánljuk

További cikkek