Vacsorák nyárutóra

Heti menü rovatunkban és a Reggeli és vacsora kínálatában is a nyárbúcsúztatás a téma: szezonális, gyors ételeket válogattam, amikre nagyon jó lesz télen visszagondolni.

Tejszínes zellerkrémleves

Hétfő

A klasszikus! Egész nyáron kiemelt helye volt nálunk a bruschettának, bármennyit képesek vagyunk eltüntetni belőle. Úgy a legjobb, ha a péknél az utolsó esti sütéskor friss bagettet kapok hozzá és szerencsére a bazsalikombokrom is simán tudta tartani a lépést a levélhajtással. A héten újabb adag készül!

Kedd

Egy jó kis zöldséges omlett, ami ugyan egy személyre szól a recept szerint, de az adag persze ízlés szerint növelhető. A tojáslepénynek csak az egyik oldalát sütjük, ráhalmozzuk az előzetesen már megpirított zöldségeket és félbehajtjuk a megsült tojást. Egy pohár bor mellé?

Szerda

Bár a recept neve szerint nápolyi eredetű, minden hozzávaló beszerezhető nálunk is. A tésztasalátákban amúgy is az a legjobb, hogy jobban telítenek, mint egy szimpla saláta, ugyanakkor mégsem kell aggódni amiatt, hogy túl sokat ettünk. Éppen megfelelő adag, szerintem az egyik legtökéletesebb vacsora.

Csütörtök

Itt nincsenek nagy meglepetések, mégis mennyei ez a cukkinis szendvicskrém. Pirítóst mindenképp süssünk hozzá, illetve rengeteg paradicsommal készüljünk, mert nagyon passzol mellé.

Péntek

Ízorgia ez a leves! Jó ötlet előző nap vagy munka után kiugrani a piacra, netán a kedvenc zöldségeshez, esetleg előre rendelni a hozzávalókból, mert nagyon megéri. A friss fűszernövények keverednek a tejszínes joghurttal – tuti, hogy kétszer fogunk szedni a levesből!

{ CKÉP = 144910, 4 }

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!