Ünnepeld velünk a macaront!

Március 20-án a macaronra figyel a világ! Eme jeles dátum ugyanis a francia édesség világnapja, ünnepeld velünk a Macaron Napot az Akvárium Klubban!

Mi is az a macaron?

A macaron eredetileg olasz származású, a történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék!

A macaron titka

Darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül a két kis, általában 3 cm átmérőjű korong, amelyet csokoládé vagy más ízesítésű krémmel tapasztanak össze. A jó macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.

II. Macaron Nap az Akvárium Klubban

Magyarországon a fővárosi Akvárium Klubban ünnepeljük ezt a nagyszerű édességet! A nagy napon 15 órakor kezdődik a bemutatókkal és vásárlással egybekötött ünneplés, majd a Macaron-verseny győztesének kihirdetése után 21 órakor ér véget a Macaron Nap. Bár március 20-án a sütiké a főszerep, de a macaronhoz kapcsolódóan parfümökkel, könyvekkel, ékszerekkel, szappanokkal, tea- és kávékülönlegességekkel is megismerkedhetsz, a könnyed, franciás dallamokról pedig DJ-k gondoskodnak. (x)

Mindent a Macaron Napról! >>

A NoSalty macaron-receptjeit itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...