Ünnepeld velünk a macaront!

Március 20-án a macaronra figyel a világ! Eme jeles dátum ugyanis a francia édesség világnapja, ünnepeld velünk a Macaron Napot az Akvárium Klubban!

Mi is az a macaron?

A macaron eredetileg olasz származású, a történetét tekintve a különböző források eltérnek, de általában megegyeznek abban, hogy Velence környékén kezdték el készíteni a 14-15. században. Akkor maccarone néven még nem ezt a desszertet értették, hanem bármilyen apró édességet, ami tojásfehérjéből és darált mandulából vagy más olajos magból készült. Később kikerült Olaszországból, és nemzetközi karrierbe kezdett, amely leginkább a francia cukrászdákban teljesedett ki. Ma az egyik legjellegzetesebb francia cukrásztermék!

A macaron titka

Darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül a két kis, általában 3 cm átmérőjű korong, amelyet csokoládé vagy más ízesítésű krémmel tapasztanak össze. A jó macaron könnyű, légies, a külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát.

II. Macaron Nap az Akvárium Klubban

Magyarországon a fővárosi Akvárium Klubban ünnepeljük ezt a nagyszerű édességet! A nagy napon 15 órakor kezdődik a bemutatókkal és vásárlással egybekötött ünneplés, majd a Macaron-verseny győztesének kihirdetése után 21 órakor ér véget a Macaron Nap. Bár március 20-án a sütiké a főszerep, de a macaronhoz kapcsolódóan parfümökkel, könyvekkel, ékszerekkel, szappanokkal, tea- és kávékülönlegességekkel is megismerkedhetsz, a könnyed, franciás dallamokról pedig DJ-k gondoskodnak. (x)

Mindent a Macaron Napról! >>

A NoSalty macaron-receptjeit itt találod >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek