Ünnepeld te is a medvehagymát!

Van már programod hétvégére? Ha még nincs, mi már tudjuk, hol a helyed: irány az orfűi medvehagyma-fesztivál! Kihagyhatatlan gasztroprogram, felejthetetlen hétvége!

A festői szépségű Pécsi-tó partján, a Kemencés udvarban tizedik alkalommal megrendezett medvehagymaünnepre invitálunk benneteket, programokban idén sem lesz hiány.

Medvehagyma a középpontban

Mindent megtudhatsz a medvehagymáról, miközben olyan különlegességeket kóstolhatsz, mint a medvehagymás csokoládé, de az is kiderül, milyen íze van a medvehagymaméznek. A legjobb, hogy mindezekből haza is vihetsz, hisz helyi termelők és kézművesek két napon át kínálják portékáikat. A hagyományosabb vonal kedvelői medvehagymás pogácsát majszolhatnak és sok más medvehagymás finomságból válogathatnak. Lesz főzőverseny, ételkóstoló, mesterszakácsok pedig főzőshow-val kápráztatják az ide látogatókat.

A kisvasútra felpattanva gyönyörködhetsz a tóban, a megállóknál pedig teleszedheted kosarad az értékes levelekből.

Érdemes elraktározni télire is medvehagymából, eltevési ötleteket itt találsz >>

Többről van itt szó, mint zöld levelekről

Nemcsak a medvehagymáról szól ez a két nap: az egészséges életmód is főszerephez jut. Az érdeklődők elsajátíthatják a mostanában igencsak népszerű nordic walking helyes technikáját, hogy aztán később a mecseki erdőkben a gyakorlatban is bizonyíthassák frissen szerzett tudásukat a síjárás túrán. Nincs is jobb módja az egész napos eszem-iszom levezetésének. Ha nincs speciális túrabot a birtokunkban, ne búslakodjunk, ha a kiépített sétányon megkerüljük a tavat, már sokat teszünk egészségünkért.

Még több medvehagymás fogásért kattints a képre!

{ GALÉRIA = title:Medvehagym%C3%A1t%20medvehagym%C3%A1val, 1,0,2,3,4,5 }

A gyerekek örömére

Az aprónép szórakoztatásáról sem feledkeztek meg a szervezők: lesz trambulin, óriás jenga, csillám tetoválás, kézműves foglalkozások, a jókedvről a bohóc és egy népzenei együttes gondoskodik.

Részletes programleírásért ide kattints! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.