Túlsúly ellen itt az AB0-diéta

Mindenki maga dönti el, hogy kipróbálja-e a különböző fogyókúrákat, de ha le kell adni néhány kilót, akkor most mi megmutatjuk, hogy mi is az a vércsoport-, vagyis az AB0-diéta.

A módszer szülőatyjának, dr. Peter J. D’Aamónak a mottója: „A túlsúly őseink számára ismeretlen volt.” Az amerikai orvos szerint a túlsúly azért alakult ki, mert nem tudjuk, hogy testünknek mire van szüksége. Egyetlen csepp vér viszont minden genetikai információt magában hordoz. Ezen kívül természetesen még rengeteg feladata van – tápanyagot, oxigént, információt szállít. Ha pedig nem megfelelő tápanyagot visz magával, akkor az „hátráltatja” a munkában

Kőkorszaki étrend: paleolit >>

A rovat további cikkei itt >>

További fogyókúrás receptjeink >>

A klimatikus változások és elvándorlások miatt az immunrendszer is rá volt kényszerítve a változásra, alkalmazkodott. A letelepedett, növénytermesztő kultúrákban kialakult az A vércsoport, mely már könnyebben dolgozta fel a növényi táplálékot. A szélsőséges körülmények között élő népcsoportoknál, ahol az állattartás a kultúra alapja, kialakult a B vércsoport – ez a típus könnyen emészti a húst és a tejtermékeket. Végül, alig 1000 éve jelent meg az AB vércsoport azokban a kultúrákban, ahol a városiasodás megindulásával mindkét típusú alaptáplálék elérhetővé vált.

Minden változik

További fogyókúrás receptjeink >>

Az, hogy milyen vércsoportba tartozunk, meghatározza, milyen táplálékra van elsősorban szükségünk. A kutatók szerint a cro-magnoni ember korában egyetlen vércsoport, a nullás (0) létezett. A cro-magnoni Afrikában élt, a szavannákon vadászott, táplálékának alapja a hús volt, így emésztőrendszere főként húsfogyasztásra volt alkalmas. D’Aamo szerint, a 0-ás vércsoportú emberek gyomra ma is több savat termel, ezért nekik érdemes több húst fogyasztaniuk.

A titok nyitja

Tofus lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek