Túlsúly ellen itt az AB0-diéta

Mindenki maga dönti el, hogy kipróbálja-e a különböző fogyókúrákat, de ha le kell adni néhány kilót, akkor most mi megmutatjuk, hogy mi is az a vércsoport-, vagyis az AB0-diéta.

A módszer szülőatyjának, dr. Peter J. D’Aamónak a mottója: „A túlsúly őseink számára ismeretlen volt.” Az amerikai orvos szerint a túlsúly azért alakult ki, mert nem tudjuk, hogy testünknek mire van szüksége. Egyetlen csepp vér viszont minden genetikai információt magában hordoz. Ezen kívül természetesen még rengeteg feladata van – tápanyagot, oxigént, információt szállít. Ha pedig nem megfelelő tápanyagot visz magával, akkor az „hátráltatja” a munkában

Kőkorszaki étrend: paleolit >>

A rovat további cikkei itt >>

További fogyókúrás receptjeink >>

A klimatikus változások és elvándorlások miatt az immunrendszer is rá volt kényszerítve a változásra, alkalmazkodott. A letelepedett, növénytermesztő kultúrákban kialakult az A vércsoport, mely már könnyebben dolgozta fel a növényi táplálékot. A szélsőséges körülmények között élő népcsoportoknál, ahol az állattartás a kultúra alapja, kialakult a B vércsoport – ez a típus könnyen emészti a húst és a tejtermékeket. Végül, alig 1000 éve jelent meg az AB vércsoport azokban a kultúrákban, ahol a városiasodás megindulásával mindkét típusú alaptáplálék elérhetővé vált.

Minden változik

További fogyókúrás receptjeink >>

Az, hogy milyen vércsoportba tartozunk, meghatározza, milyen táplálékra van elsősorban szükségünk. A kutatók szerint a cro-magnoni ember korában egyetlen vércsoport, a nullás (0) létezett. A cro-magnoni Afrikában élt, a szavannákon vadászott, táplálékának alapja a hús volt, így emésztőrendszere főként húsfogyasztásra volt alkalmas. D’Aamo szerint, a 0-ás vércsoportú emberek gyomra ma is több savat termel, ezért nekik érdemes több húst fogyasztaniuk.

A titok nyitja

Tofus lecsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Így főzz karácsonykor a család legválogatósabb tagjának

„Jó lenne idén korábban asztalhoz ülni, az IF-et biztosan nem töröm meg, 18:00 után nincsen evés, még ilyenkor sem” – súgja fülbe advent második hétvégéjén a család kicsi kincse, aki annyira válogatós, hogy csoda, hogy magával leül egy asztalhoz. Neki aztán nehéz lesz megfelelni.