Túlsúly ellen AB0-diéta

A fogyókúra-ipar még mindig nem állt le. Kezeket a szívekre – nem is fog. Azt persze mindenki maga dönti el, részt vesz-e az őrületben vagy nem, de ha az újévi fogadalmak listáján szerepel pár kiló mínuszban, akkor mi szeretnénk segíteni.Most a vércsoport, vagyis AB0 diétával.

A módszer szülőatyjának, dr. Peter J. D’Aamónak a mottója: „A túlsúly őseink számára ismeretlen volt.” Az amerikai orvos szerint a túlsúly azért alakult ki, mert nem tudjuk, hogy testünknek mire van szüksége. Egyetlen csepp vér viszont minden genetikai információt magában hordoz. Ezen kívül természetesen még rengeteg feladata van – tápanyagot, oxigént, információt szállít. Ha pedig nem megfelelő tápanyagot visz magával, akkor az „hátráltatja” a munkában.

Természetesen, akárcsak atöbbi fogyókúránál, itt is be kell tartani bizonyos szabályokat. Orvosi konzultáció nélkül ne kezdjünk bele! Rendszeresen végezzünk testmozgást, és fontos, hogy naponta legalább két liter folyadékot fogyasszunk.

További fogyókúrás receptjeink>>

A klimatikus változások és elvándorlások miatt az immunrendszer is rá volt kényszerítve a változásra, alkalmazkodott. A letelepedett, növénytermesztő kultúrákban kialakult az A vércsoport, mely már könnyebben dolgozta fel a növényi táplálékot. A szélsőséges körülmények között élő népcsoportoknál, ahol az állattartás a kultúra alapját képezte, pedig kialakult a B vércsoport – ez a típus könnyen emészti a húst és a tejtermékeket. Végül, alig 1000 éve jelent meg az AB vércsoport azokban a kultúrákban, ahol a városiasodás megindulásával mindkét típusú alaptáplálék elérhetővé vált.

Az, hogy milyen vércsoportba tartozunk, meghatározza, milyen táplálékra van elsősorban szükségünk. A kutatók szerint a cro-magnoni ember korában egyetlen vércsoport, a nullás (0) létezett. A cro-magnoni Afrikában élt, a szavannákon vadászott, táplálékának alapja a hús volt, így emésztőrendszere főként húsfogyasztásra volt alkalmas. D’Aamo szerint, a 0-ás vércsoportú emberek gyomra ma is több savat termel, ezért nekik érdemes több húst fogyasztaniuk.

A titok nyitja

Címlapról ajánljuk

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Nosalty

További cikkek

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!