5 étel, ami kifejezetten túlérett paradicsommal lesz tökély

Ilyenkor, a nyár-ősz határon kedvenc gyümölcsünk, a paradicsom már csak szélsőségekben képes létezni: vagy enyhén túlérett, csodásan lédús állapotában vagy zölden, keményen, de ugyanúgy felhasználható formájában vehetjük meg. De miért jár jól ezzel a konyhánk?

Egész nyáron élvezhettük a különböző színű, formájú és ízű paradicsomok tökéletességét. Azonban a napfényes évszak magunkra hagyott minket, itt maradtunk az ősszel, ami bizony változást hoz a paradicsomtermésben is. Ilyenkor az átlagot már azok a gyümölcsök jelentik, amelyek a perzselő, augusztusi napon a kelleténél jobban megértek, húsuk édesebb, levük több, héjuk enyhén vastagabb. Persze nem rohadt paradicsomok ezek, csupán az érettségi skála lehető legextrémebb maximumán trónolnak, mi pedig jól tesszük, ha megtanuljuk ezt értékelni, de legfőképpen hasznosítani.

Nézd meg galériánkban a túlérett paradicsomból készíthető recepteket!

Receptek, amelyek csak a túlérett paradicsomokra várnak:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több későnyári konyhai ötlet vár:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek