3 apró, de annál fontosabb lépés, ha a konyhádról van szó

Nincs időd teljesen rendbe tenni a konyhát? Semmi gond, csak erre a három dologra figyelj, és rövid idő alatt rendezetté varázsolhatod ezekkel az extrafontos, mégis könnyű lépésekkel.

A tiszta, rendezett konyha látványánál nincs is jobb a világon, de nem lehet éjjel-nappal takarítani, hiszen se idő, sem energia nincs rá. Ezt a három dolgot azonban mindig tartsd szem előtt, és építsd be a hétköznapi rutinok közé. Hidd el, megkönnyíti majd az életed, és tisztává, rendezetté varázsolja a konyhát.

3 apró, de annál fontosabb lépés, ha a konyhádról van szó

Ne csak a konyhapultot töröld át!

Fontos, hogy ha letörlöd a konyhapultot, akkor a fogantyúkat, a sütő és a mikró ajtaját is tisztítsd meg, valószínűleg van rajtuk bőven ujjlenyomat és szennyeződés.

Tuti tipp, hogy minél kevesebb konyhai eszközt, kisgépet kelljen áttörölni: ne rakd ki őket a konyhapultra, szem elé, elég csak azokat, amelyeket tényleg napi szinten használsz!

Ha mást nem is, ezt az egyetlen dolgot tedd meg a konyhádban!

Dobj ki minden lejárt élelmiszert!

Igen, ezt, ha tetszik, ha nem, meg kell tenni. Néha nem árt az éléskamra mélyére nézni, lejárt vagy romlandó termékek után kutatni, és amit kell, a kukába dobni. Egyrészt tisztában leszel azzal, mi van otthon és mi nincs, másrészt sok szabad hely szabadul fel a szekrényedben.

Nézd át a fiókokat!

Leginkább a felső fiókokat, hiszen azokat használjuk a legtöbbet.

Legyenek mindig kéznél azok az eszközök, amelyekre esetleg a főzés során szükséged lehet, vagy épp a takarításhoz használod őket. A felső fiókokban landoljanak például a mérők, fogók, szemeteszsák, konyharuhák, rongyok is!

Csak három dolog, ami extra kevés időt igényel, de mégis nagyon hasznos. Állj neki minél előbb, hogy aztán az ünnepi időszakot tiszta, rendezett otthonban élvezhesd!

Forrásunk volt.


Még több könyhai tipp és trükk itt:

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek