Torma – reszeld, és sírj az örömtől!

Reszeljük le, és sírjunk az örömtől, a torma még a rossz álmokat is kipucolja a fejünkből. Elmaradhatatlan része a húsvétnak, de remek fűszer és gyógynövény.

Ronda gyökér, értékes illóolajok

A látszólag igénytelen növényben nemes erők, illóolajok munkálkodnak. Ezek az illóolajok reszelés során szabadulnak fel a legintenzívebben, éppen ezért szokás a torma gyökerét reszelni, és ilyen formában felhasználni. Egyesek szerint a levelek is felhasználhatóak, de a torma igazi értékei a föld alatt bújnak meg.

Pikáns húsvét

{ CKÉP = 35022, 4 }
Főtt húsok mellé
Gyakran tálaljukfőtt húsokhoz, sertés- és marhahús mellé mártás formájában vagy tormakrémként. Használják káposzta érlelésére vagy salátához, például reszelt céklával összekeverve. A legnépszerűbb formája az ecetes torma. Akinek túl intenzív az íze és az illata, készítsen majonézes vagy tejszínes változatot, azzal csökkentheti a torma erősségét, ugyanakkor élvezheti minden pozitívumát is.

Top4 tormatipp:

  1. Vásároljunk tormát a piacon. Vizsgáljuk meg jól, nehogy túl régit sózzanak ránk. Legyen kemény, jó tartású, de nem fás.
  2. Ha magunk ültetünk tormát, akkor az ősszel kiszedett gyökereket alufóliába csomagolva, a hűtőben eltarthatjuk hetekig, mielőtt felhasználjuk. Hosszabb távra pincében, homok közé dugva tároljuk.
  3. A tormareszelés kihívás. Érdemes a gépi módszert választani a kézi reszelő helyett. Így megóvjuk a kezünket, és nem sírjuk ki a szemünket.
  4. Húsvétra készíthetünk különféle tormakrémeket az egyszerű ecetes torma helyett. Keverhetjük céklával, zöldhagymával, majonézzel, tölthetjük sonkatekercsbe vagy készíthetünk tejszínes tormamártást a főtt húshoz.

Még több tormarecept itt >>>

Folytatás egy hét múlva: tormapakolás, inhalálás, tormatea, mézes reszelt torma. Gyógyítsuk magunkat tormával!

Szeretjük főtt sonkával és tojással, friss kaláccsal enni, miközben megsirat minket. Bánjunk vele mértékkel!

Még több tormakrém recept itt >>>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek