Torma – reszeld, és sírj az örömtől!

Reszeljük le, és sírjunk az örömtől, a torma még a rossz álmokat is kipucolja a fejünkből. Elmaradhatatlan része a húsvétnak, de remek fűszer és gyógynövény.

Ronda gyökér, értékes illóolajok

A látszólag igénytelen növényben nemes erők, illóolajok munkálkodnak. Ezek az illóolajok reszelés során szabadulnak fel a legintenzívebben, éppen ezért szokás a torma gyökerét reszelni, és ilyen formában felhasználni. Egyesek szerint a levelek is felhasználhatóak, de a torma igazi értékei a föld alatt bújnak meg.

Pikáns húsvét

{ CKÉP = 35022, 4 }
Főtt húsok mellé
Gyakran tálaljukfőtt húsokhoz, sertés- és marhahús mellé mártás formájában vagy tormakrémként. Használják káposzta érlelésére vagy salátához, például reszelt céklával összekeverve. A legnépszerűbb formája az ecetes torma. Akinek túl intenzív az íze és az illata, készítsen majonézes vagy tejszínes változatot, azzal csökkentheti a torma erősségét, ugyanakkor élvezheti minden pozitívumát is.

Top4 tormatipp:

  1. Vásároljunk tormát a piacon. Vizsgáljuk meg jól, nehogy túl régit sózzanak ránk. Legyen kemény, jó tartású, de nem fás.
  2. Ha magunk ültetünk tormát, akkor az ősszel kiszedett gyökereket alufóliába csomagolva, a hűtőben eltarthatjuk hetekig, mielőtt felhasználjuk. Hosszabb távra pincében, homok közé dugva tároljuk.
  3. A tormareszelés kihívás. Érdemes a gépi módszert választani a kézi reszelő helyett. Így megóvjuk a kezünket, és nem sírjuk ki a szemünket.
  4. Húsvétra készíthetünk különféle tormakrémeket az egyszerű ecetes torma helyett. Keverhetjük céklával, zöldhagymával, majonézzel, tölthetjük sonkatekercsbe vagy készíthetünk tejszínes tormamártást a főtt húshoz.

Még több tormarecept itt >>>

Folytatás egy hét múlva: tormapakolás, inhalálás, tormatea, mézes reszelt torma. Gyógyítsuk magunkat tormával!

Szeretjük főtt sonkával és tojással, friss kaláccsal enni, miközben megsirat minket. Bánjunk vele mértékkel!

Még több tormakrém recept itt >>>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkedveltebb húsvéti sütemények

Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, mézes krémesek répatorták, egyesüljetek!

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.