Top 3: mindig legyen a konyhádban!

Még a tapasztalt szakácsokkal is előfordul, hogy nem tudnak dönteni egy-egy hozzávalót illetően. Szerencsére a Háztartástan rovat hasznos tanácsai 2012-ben sokunknak segítettek!

Ne félj a zsírtól!

Miért is lenne konyhai mumus a zsír? Ha eddig nem tudtad, hogyan használd vagy ódzkodtál kipróbálni a zsírral főzést, most kiderül, miért járunk jól, ha zsírban sütünk! A zsír nemcsak hasznos és fontos alapanyaga a magyaros konyhának, de akár te is elkészítheted, ha követed a receptet.

Zsírral készült receptekért kattints ide! >>

Mustárt minden hűtőbe!

A mustár az ételeket pikánssá teszi, a húsok kiváló kiegészítője és szinte minden háztartásban megtalálható. De melyiket válasszuk? Bármelyiket, hiszen a mustár nem romlik meg, így az sem lehet érv, hogy „nálam nem fogy el”, mert előbb-utóbb biztosan elfogy.

Mustáros finomságokat itt találsz >>

Kedvenc olasz tésztáink

Az olasz tésztákkal nem tévedhetünk, szósszal párosítva mennyei vacsorákat rittyenthetünk belőlük! Mindenki olyan formájú tésztát tartson otthon, amilyet szeret, nálunk a spagetti a legnépszerűbb. A tészták, a formájukat leszámítva, a szószmegkötő tulajdonságukban különböznek, egyesek a hígabb, mások a sűrűbb szószokhoz valók inkább.

Tésztát! De milyet? >>

Gyermekkorunk kedvenc tésztaételei >>

A Háztartástan rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szobanövény, ami könnyedén és boldogan viseli a téli, száraz...

A téli, napsütésben nem bővelkedő hideg hónapok illetve a fűtött lakások megviselhetik a szobanövényeinket. Akadnak olyan egyedek, melyek kifejezetten nehezen tűrik ezt az időszakot és a fűtés következtében uralkodó száraz, meleg levegőt beltéren, de olyanok is, amelyek viszont simán bírják. Utóbbi csoportból mutatunk most ötöt.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...