Top 3: mindig legyen a konyhádban!

Még a tapasztalt szakácsokkal is előfordul, hogy nem tudnak dönteni egy-egy hozzávalót illetően. Szerencsére a Háztartástan rovat hasznos tanácsai 2012-ben sokunknak segítettek!

Ne félj a zsírtól!

Miért is lenne konyhai mumus a zsír? Ha eddig nem tudtad, hogyan használd vagy ódzkodtál kipróbálni a zsírral főzést, most kiderül, miért járunk jól, ha zsírban sütünk! A zsír nemcsak hasznos és fontos alapanyaga a magyaros konyhának, de akár te is elkészítheted, ha követed a receptet.

Zsírral készült receptekért kattints ide! >>

Mustárt minden hűtőbe!

A mustár az ételeket pikánssá teszi, a húsok kiváló kiegészítője és szinte minden háztartásban megtalálható. De melyiket válasszuk? Bármelyiket, hiszen a mustár nem romlik meg, így az sem lehet érv, hogy „nálam nem fogy el”, mert előbb-utóbb biztosan elfogy.

Mustáros finomságokat itt találsz >>

Kedvenc olasz tésztáink

Az olasz tésztákkal nem tévedhetünk, szósszal párosítva mennyei vacsorákat rittyenthetünk belőlük! Mindenki olyan formájú tésztát tartson otthon, amilyet szeret, nálunk a spagetti a legnépszerűbb. A tészták, a formájukat leszámítva, a szószmegkötő tulajdonságukban különböznek, egyesek a hígabb, mások a sűrűbb szószokhoz valók inkább.

Tésztát! De milyet? >>

Gyermekkorunk kedvenc tésztaételei >>

A Háztartástan rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.