Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék

A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.

A friss zöldségek szezonjában a főzelékek is részesei kell legyenek étrendünknek. De ne húzzuk a szánkat, hiszen ez egyáltalán nem kell, hogy a sűrű fehér szószban úszó ételt jelentse, kiváló könnyű főzelékek készíthetők a lisztes rántás, habarás nélkül is.

A sűrítés nélkül készült zöldség-alapú főzelékek előnyös tulajdonságai fogyókúra idején:

  • a sűrített változatnál alacsonyabb energia tartalom,
  • magas élelmi rost tartalom,
  • változatos alapanyag, változatos elkészítés - a rendelkezésre álló sokféle alapanyag a változatosság széles skáláját biztosítja, legyünk kísérletezőek, bátran szakadjunk el a só-bors-fűszerpaprika triumvirátustól, és nyissunk a friss fűszernövények és az egzotikusabb ízesítések irányába,
  • könnyű beszerzés, egyszerű, gyors elkészítés - szezonban a zöldségek könnyen beszerezhetők a zöldségesnél vagy a piacon, elkészítésük semmiféle extra konyhai tudást nem igényel, és jellemzően fél órán belül készen vannak.

Kiválogattam nektek receptkínálatunkból 10 db, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energia-, és 50 g szénhidráttartalmú, liszt nélkül elkészíthető főzeléket.

Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...