Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Top 10 könnyű, lisztmentes főzelék

A menzai koszton szocializálódva sűrű fehér szószban úszó zöldségdarabkákként gondolunk a főzelékekre, holott sokkal több lehetőség van ebben a jellegzetes magyar ételben.

A friss zöldségek szezonjában a főzelékek is részesei kell legyenek étrendünknek. De ne húzzuk a szánkat, hiszen ez egyáltalán nem kell, hogy a sűrű fehér szószban úszó ételt jelentse, kiváló könnyű főzelékek készíthetők a lisztes rántás, habarás nélkül is.

A sűrítés nélkül készült zöldség-alapú főzelékek előnyös tulajdonságai fogyókúra idején:

  • a sűrített változatnál alacsonyabb energia tartalom,
  • magas élelmi rost tartalom,
  • változatos alapanyag, változatos elkészítés -  a rendelkezésre álló sokféle alapanyag a változatosság széles skáláját biztosítja, legyünk kísérletezőek, bátran szakadjunk el a só-bors-fűszerpaprika triumvirátustól, és nyissunk a friss fűszernövények és az egzotikusabb ízesítések irányába,
  • könnyű beszerzés, egyszerű, gyors elkészítés – szezonban a zöldségek könnyen beszerezhetők a zöldségesnél vagy a piacon, elkészítésük semmiféle extra konyhai tudást nem igényel, és jellemzően fél órán belül készen vannak.

Kiválogattam nektek receptkínálatunkból 10 db, adagonként kevesebb, mint 400 kcal energia-,  és 50 g szénhidráttartalmú, liszt nélkül elkészíthető főzeléket.

Fogyasszátok őket egészséggel!

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, szénhidráttartalmát a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!