Töltött tojás, a párbajfogás

A Konyhafőnök mai párbajában Luca került ki győztesként, aki nem a hagyományos utat választotta a töltött tojások elkészítése során. Mi is mutatunk most egy izgalmas receptet.

Csípős töltött tojás recept

Hozzávalók 5 főre

Elkészítés

  1. A tojásokat tegyük egy edénybe, engedjünk rájuk hideg vizet, így kerüljenek a tűzhelyre. Amint felforrt a víz, zárjuk el a tüzet, és hagyjuk a forró vízben a tojásokat 12 percig. Utána tegyük óvatosan a tojásokat jeges, hideg vizes fürdőbe, és várjuk meg, ameddig teljesen kihűlnek. Ekkor könnyen megpucolhatjuk őket, és a tojássárgája körül sem lesz zöldes-szürkés elszíneződés, amely a túlfőzés jele.
  2. Vágjuk óvatosan, hosszában félbe a tojásokat. A sárgákat gyűjtsük egy keverőtálba. A fehérjecsónakokat tegyük egy tálra.
  3. A sárgákhoz először egy villával keverjük a majonézt, a szezámolajat, srirachát (vagy más chiliszószt), ecetet, sót, borsot, majd rugós habverővel (esetleg botmixerrel) keverjük teljesen sima krémmé.
  4. Ezt a tölteléket töltsük egy habzsákba, és nyomjuk bele a fehérjecsónakok mélyedéseibe.
  5. A tojásokat díszítsük pirított szezámmaggal és vékonyan szelt újhagymával. Rögtön tálalhatjuk is! Jó étvágyat hozzá!

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...