Felfedtük a tökéletes madártej titkát, ráleltünk az új kedvencre, a negyedórás rántott mozzarellára

Csirkés Alfredot készítettünk, bemutattuk a Bocuse d'Or legemlékezetesebb pillanatait és fogásait, és segítettünk, hogyan válaszd ki a főételedhez a tökéletes köretet.

  1. Krémes vaníliafolyamon úszó habfelhők – a tökéletes madártej
    1.

    Krémes vaníliafolyamon úszó habfelhők – a tökéletes madártej

    A madártej az egyik olyan desszert, amit gondolkodás nélkül magunkkal vinnénk egy lakatlan szigetre. Szuper egyszerű, könnyed, és igazán időtálló. Elkészítése nem igényel sem extra alapanyagot (csak tejet, cukrot, tojást, vaníliát), sem komoly hozzáértést, és mégis óriási sikerélményt okoz, mikor elkészül. Mutatjuk a receptet.

  2. Csirkés Alfredo – Az olasz házi tészta, amit némafilmszínészek vittek Hollywoodba
    2.

    Csirkés Alfredo – Az olasz házi tészta, amit némafilmszínészek vittek Hollywoodba

    Vannak bizonyos ételek, amelyek mögött több évtizednyi elképesztő történelem rejlik. A csirkés Alfredo tészta esetében sincs ez másképp: ennek az ínycsiklandó ételnek több titka van, mint sejtenénk. Fedjük fel őket közösen!

  3. Képek a tűzközelből – Így dolgozott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on
    3.

    Képek a tűzközelből – Így dolgozott a magyar csapat a Bocuse d'Or-on

    Idén különösen izgalmas pillanatoknak lehettünk szem- és fültanúi a Bocuse d'Or lyoni döntőjében, a legfeszültebb, aprólékos munkákkal teli momentumokról egy különleges fotósorozatot is bemutatott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia.

  4. 7 az 1-ben csokiszósz, amivel több mint 20 desszert készülhet
    4.

    7 az 1-ben csokiszósz, amivel több mint 20 desszert készülhet

    Az alap csokiszósz nemcsak egy végtelenül egyszerű recept, de meglepően sok mindenre használhatjuk, ha már egyszer kész van. Nem kell külön az összes alkalomra másik receptet keresni, használjuk ugyanazt a szószt mindenre.

  5. Mozzarella Schnitzel – Íme a negyedórás rántott mozzarella, az új kedvenced
    5.

    Mozzarella Schnitzel – Íme a negyedórás rántott mozzarella, az új kedvenced

    A rántott sajtot mindenki szereti, ez az igazi komfortkaja, amit kicsik és nagyok is imádnak, akár húsz perc alatt elkészül, ráadásul még laktató is. Persze, mint minden ételt, ezt is lehet még fokozni: mozzarellával és pankomorzsával a rántott sajt fogalma egyenesen újjászületik!

  6. Útmutató az összes süteményfajta tökéletes készre sütéséhez
    6.

    Útmutató az összes süteményfajta tökéletes készre sütéséhez

    A sütés nagy része általában azzal telik, hogy a sütő előtt üldögélünk vagy álldogálunk, és azon vacillálunk, hogy vajon megsült-e már a tortánk, kekszünk vagy piskótánk. Gyakran az érzékeinkre kell hagyatkoznunk, ami nem könnyű feladat. Ebben lesz segítségünkre ez a cikk.

  7. 5 gyakori leveshiba, amit szerencsére elég könnyű helyrehozni
    7.

    5 gyakori leveshiba, amit szerencsére elég könnyű helyrehozni

    A leves egyszerű, nem? Nos, egyszerre igen is meg nem is. Egy nagy lábas vízben mindent készre főzni nem a legbonyolultabb konyhai feladat, mégis történhetnek néha nem várt bakik vagy kudarcok. Amiben pedig semmi szégyen nincs. Íme, a megoldások.

  8. Ettől lesz a túrós csusza tényleg tökéletes
    8.

    Ettől lesz a túrós csusza tényleg tökéletes

    Van az a fajta túrós tészta, amiben csak szimplán összekeverjük a főtt tésztát, tejfölt és túrót, és van a rendes verzió. Nos, gondolom, a legtöbben a másodikat részesítjük előnyben, már csak azért is, mert ugyanolyan gyors étel, mégis fényévekkel finomabb. De hogyan készül?

  9. Így válassz köretet a főételhez – nem mindig a rizs a nyerő
    9.

    Így válassz köretet a főételhez – nem mindig a rizs a nyerő

    Bizony, egy menü összeállításánál nemcsak a főételekre kell figyelni, hanem a köretekre is. A hűséges kiegészítőkre ugyanolyan nagy felelősség hárul, ezért abszolút nem mindegy, mit teszünk a tányérra. Jöjjenek (szó szerint) az alapok!

  10. Mangó, az elérhető luxus: ezt készítsd belőle
    10.

    Mangó, az elérhető luxus: ezt készítsd belőle

    Míg sokak szemében máig luxuscikknek, egzotikus finomságnak számít, a mangó mára a szupermarketek zöldség-gyümölcsstandjain is egyre gyakrabban feltűnik, ára pedig sokszor egészen baráti. Érdemes tehát tenni vele egy próbát, mert fenomenális ízű gyümölcsről van szó.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!