14 mokány tokány a gombástól a temesváriig

Akár egy egész hétig is ehetnénk tokányt, és nem tudnánk ráunni – ha már egyszer ilyen sokféle van, ami közül választani lehet. Tessék körülnézni, itt biztos mindenki talál majd magának szimpatikus ebédet.

  1. 1.

    Egyszerű borsos tokány

  2. 2.

    Zöldborsós tokány ahogy rekamer készíti

  3. 3.

    Hétvezér tokány

  4. 4.

    Cukkinis csirketokány

  5. 5.

    Hentes tokány NoSalty módra

  6. 6.

    Zöldborsós sertéstokány

  7. 7.

    Hentestokány Jucus konyhájából

  8. 8.

    Temesvári tokány

  9. 9.

    Békebeli hentes tokány

  10. 10.

    Kukoricás marhatokány

  11. 11.

    Virslis hentestokány

  12. 12.

    Gombás borjútokány

  13. 13.

    Gombás tokány rizzsel

  14. 14.

    Borjútokány laskagombával és bulgurral

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek