Íme a tojás nélküli egyszerű habcsók, ami még jobb, mint az igazi

Még hogy nem lehet tojás nélkül tökéletes habcsókot készíteni! De lehet, ráadásul nagyon finomat, arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy csupán három alapanyagra van szükségünk hozzá!

Hallottál már az aquafaba-ról? Ha nem is tudod, mi az, egészen biztosan találkoztál már vele, ugyanis nem másról van szó, mint a hüvelyesek főzővizéről, mely leszűrve és hígságától függően redukálva tökéletes helyettesítője lehet a tojásfehérjének, vagyis a habcsók fő alapanyagának. Általában a konzerves hüvelyesek, így például a csicseriborsó leve is tökéletesen felhasználható aquafaba-forrás (a szó eredeti jelentése is „víz a babokból”), a tojásmentes, nem mellesleg teljesen vegán habcsóknak pedig ez a fő összetevője. Hogy mi kell az édes desszerthez?

Csupán három alapanyag: 115 gramm aquafaba, 1 evőkanál fehérborecet, 150 gramm porcukor

Az aquafabát egy nagy tálban elkezdjük robotgéppel habosra keverni. Amikor már erősen buborékozik, hozzáadjuk a fehérborecetet. Tovább verjük a robotgéppel a csicserilevet, majd amikor már vastagon habosodni kezd, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot.

Jó kemény habbá kell vernünk, pont mint a tojásfehérje esetében. Akkor jó, ha fejjel lefelé fordítva sem esik ki a tálból. A habot ekkor kanalazzuk habzsákba, majd nyomjunk belőle tetszőleges formákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tegyük a tepsit 90 fokra melegített sütőbe, ahol 1,5-2 órán keresztül szárítsuk.
A sütés végeztével véletlenül se nyissuk ki a sütőajtót, hanem hagyjuk egy órát csukott ajtónál hűlni.

A kész habcsókokat fogyaszthatjuk magukban, vagy díszíthetünk vele pitéket, tortákat, süteményeket.

Kattints a képre az egyszerű vegán habcsók teljes receptjéért!

Ugye hogy milyen egyszerű? A tojásmentes, vegán habcsók teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Képek és recept: Rosanics Petra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?