Durva, mennyibe kerülhet egy darab tojás a jövőben

Az elmúlt időszak alapján a szakértők szerint megint őrült drágulás elé néz a tojás.

Egy év alatt a duplájára nőtt egy darab tojás átlagára, de az igazi drágaság még csak most jön – számolt be a hírről a Pénzcentrum.

Aranyárban lesz a tojás

A duplája lett a tojás ára

Az Agrár Közgazdasági Intézet Piaci Árinformációs Rendszerének (AKI PÁIR) adatai szerint hazánkban a ketreces tartásból származó étkezési tojás (M+L) ára 66,16 forint/darab volt 2023 első tizenkét hetében, ami 105,5 százalékkal haladta meg a 2022. év azonos időszakának átlagárát, tehát a duplájára drágult egy év alatt.

A mélyalmos étkezési tojás (M+L) ára továbbá 74,29 forint/darab (+117,9 százalék) volt ugyanebben az időszakban.

Az elmúlt év őszén előfordult, hogy heti 20 forinttal emelkedett a tojás ára a magyar piacon.

Természetesen az aszály, a háború és a forintgyengülés sem tett jót a fogyasztói árnak. De úgy tűnik, hogy a neheze még hátra van, ugyanis a Baromfi Terméktanács előrejelzése szerint előfordulhat, hogy a jelen körülmények között 150 forint lesz egy tojás átlagára.

Forrásunk volt.


Ezek a hírek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Titkos, föld alatti bár nyílt az Andrássy úton

A W Budapest hotel alagsorában nyílt meg a szálloda sejtelmes hangulatú bárja, amely több fronton is biccent a főváros különleges történelme felé. Elfeledett titkok és misztikum, impozáns épületekről elnevezett koktélok várják a betérő vendégeket, érkezzenek akár az ajtón, akár az étterem mosdóján keresztül.