A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

A villásreggelik elengedhetetlen része a sült bacon, de hogy helyettesítsük ezt a Veganuár alatt, vagy ha egyáltalán nem eszünk húst? Íme egy egyszerű, de nagyszerű növényi alternatíva.

A Veganuár (illetve maga a vegánság) komoly kihívások elé támasztja a húsimádókat. Szerencsére már rengeteg alternatíva létezik, melyekkel helyettesíthetnek egy-egy élelmiszert, ha hiányzik nekik a húsíz, azonban a termékek legtöbbször eszméletlen drágák, és tartalmazhatnak olyan alapanyagokat, melyeket nem szívesen vinnének be a szervezetükbe.

A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

Hálisten' van pár olyan klasszikus húsétel, melyet könnyedén, otthon, zöldségekből is elkészíthetünk, ilyen például a sült bacon, mely egy olcsónak mondható alapanyagból, sárgarépából is kivitelezhető vegán formában.

Nézzük, milyen alapanyagok kellenek a répabaconhöz:

2 nagy db sárgarépa, 2 ek olívaolaj, fokhagymapor ízlés szerint, füstölt pirospaprika ízlés szerint, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 evőkanál agávészirup (ízlés szerint)

Mutatjuk a lépéseket:

A répákat pucoljuk meg, és egy hámozó segítségével hámozzunk le róluk vékony szeleteket, amik a „bacon" alapját adják majd. Egy tálban keverjük össze a sót, a fokhagymaport, a füstölt fűszerpaprikát, a szójaszószt és az agavészirupot. Ízlés szerint lehet még ízesíteni.

@nosalty.hu Kedvenc reggeli?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #vegan #carrotbacon @Hankusz Sara ♬ оригинальный звук - user5907221873516

A vékony répaszeleteket helyezzük a tálba, és hagyjuk a pácban kb. 10 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük ropogósra a répákat. A maradék páccal locsoljuk meg közben.

Szedjük ki egy tálra, és hagyjuk állni 1-2 percig, utána lesz igazán ropogós. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a TikTokok is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?