A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

A villásreggelik elengedhetetlen része a sült bacon, de hogy helyettesítsük ezt a Veganuár alatt, vagy ha egyáltalán nem eszünk húst? Íme egy egyszerű, de nagyszerű növényi alternatíva.

A Veganuár (illetve maga a vegánság) komoly kihívások elé támasztja a húsimádókat. Szerencsére már rengeteg alternatíva létezik, melyekkel helyettesíthetnek egy-egy élelmiszert, ha hiányzik nekik a húsíz, azonban a termékek legtöbbször eszméletlen drágák, és tartalmazhatnak olyan alapanyagokat, melyeket nem szívesen vinnének be a szervezetükbe.

A répa, mely baconnek álcázza magát, és milyen jól teszi

Hálisten' van pár olyan klasszikus húsétel, melyet könnyedén, otthon, zöldségekből is elkészíthetünk, ilyen például a sült bacon, mely egy olcsónak mondható alapanyagból, sárgarépából is kivitelezhető vegán formában.

Nézzük, milyen alapanyagok kellenek a répabaconhöz:

2 nagy db sárgarépa, 2 ek olívaolaj, fokhagymapor ízlés szerint, füstölt pirospaprika ízlés szerint, 2 ek szójaszósz, só ízlés szerint, 1 evőkanál agávészirup (ízlés szerint)

Mutatjuk a lépéseket:

A répákat pucoljuk meg, és egy hámozó segítségével hámozzunk le róluk vékony szeleteket, amik a „bacon" alapját adják majd. Egy tálban keverjük össze a sót, a fokhagymaport, a füstölt fűszerpaprikát, a szójaszószt és az agavészirupot. Ízlés szerint lehet még ízesíteni.

@nosalty.hu Kedvenc reggeli?🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #vegan #carrotbacon @Hankusz Sara ♬ оригинальный звук - user5907221873516

A vékony répaszeleteket helyezzük a tálba, és hagyjuk a pácban kb. 10 percig. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd süssük ropogósra a répákat. A maradék páccal locsoljuk meg közben.

Szedjük ki egy tálra, és hagyjuk állni 1-2 percig, utána lesz igazán ropogós. Jó étvágyat!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezek a TikTokok is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...