Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Egy friss kutatás végre választ ad az égető kérdésre: meghízhatunk a tésztától?

A tészta sokunk szívének olyannyira kedves étel, hogy képtelennek kennénk lemondani róla. Pedig a legtöbben azt javasolják, hogy a fogyás érdekében érdemes hanyagolni, Egy friss kutatás szerint viszont ennek pont az ellenkezője igaz.

Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Dr. Lisa Sanders és Joanne Slavin kutatók kifejezetten arra bíztatnak minket, hogy rendszeresen fogyasszunk tésztát.

Már csak azért is, mert létfontosságú ásványi anyagok találhatóak meg benne, többek között folsav, kalcium, magnézium, vas és cink. Ráadásul ezek az alapanyagok segíthetik a fogyást, különösen akkor, ha egy kiegyensúlyozott étrend részei.

A tudósok ennek megállapításához 38 átfogó vizsgálatot és elemzést tanulmányoztak át.

Még mindig tartja magát az a közkeletű vélekedés, hogy a tészta hizlal, ám a legújabb kutatások azt mutatják, hogy alapvetően nincs összefüggés a tésztaevés és a testtömeg vagy a testösszetétel – de még a testtömeg-index (BMI) vagy hasi zsír felhalmozódása között sem

– vallják a kutatók.

Fontos azonban, hogy minden esetben figyeljünk az adagokra illetve a feltétekre is, hiszen egészen más egy paradicsomos-fokhagymás tészta kalóriatartalma, mint egy zsíros carbonaráé.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...