Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Egy friss kutatás végre választ ad az égető kérdésre: meghízhatunk a tésztától?

A tészta sokunk szívének olyannyira kedves étel, hogy képtelennek kennénk lemondani róla. Pedig a legtöbben azt javasolják, hogy a fogyás érdekében érdemes hanyagolni, Egy friss kutatás szerint viszont ennek pont az ellenkezője igaz.

Így fogyaszd a tésztát a dietetikus szerint, hogy ne hízz tőle

Dr. Lisa Sanders és Joanne Slavin kutatók kifejezetten arra bíztatnak minket, hogy rendszeresen fogyasszunk tésztát.

Már csak azért is, mert létfontosságú ásványi anyagok találhatóak meg benne, többek között folsav, kalcium, magnézium, vas és cink. Ráadásul ezek az alapanyagok segíthetik a fogyást, különösen akkor, ha egy kiegyensúlyozott étrend részei.

A tudósok ennek megállapításához 38 átfogó vizsgálatot és elemzést tanulmányoztak át.

Még mindig tartja magát az a közkeletű vélekedés, hogy a tészta hizlal, ám a legújabb kutatások azt mutatják, hogy alapvetően nincs összefüggés a tésztaevés és a testtömeg vagy a testösszetétel – de még a testtömeg-index (BMI) vagy hasi zsír felhalmozódása között sem

– vallják a kutatók.

Fontos azonban, hogy minden esetben figyeljünk az adagokra illetve a feltétekre is, hiszen egészen más egy paradicsomos-fokhagymás tészta kalóriatartalma, mint egy zsíros carbonaráé.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek