Kipróbáltam Victoria Beckham étrendjét, és már értem, miért nem mosolyog

Újabb diétakísérletre adtam a fejem, és ezúttal Victoria Beckham étrendjén éltem egy hétig. Hát, nem voltam maradéktalanul boldog.

Nemrégiben én is megírtam, hogy Victoria Beckham 25 éve minden egyes alkalommal ugyanazt az ételt fogyasztja, ez pedig nem más, mint a grillezett hal párolt zöldségekkel. Pár héttel ezelőtt pedig ráakadtam arra a cikkre, amelyben egy brit újságírónő azt taglalja, milyen volt, mikor kipróbálta Victoria étrendjét.

Dianne Bourne elég izgalmas dolgokat tapasztalt, így gondoltam, én is alávetem magam a tortúrának, hogy megtudjam, igazak-e azok az állítások, miszerint büdös lett az egész lakása, vagy hogy többet mutatott alatta a mérleg a hét végén, mint az első napon.

Kipróbáltam Victoria Beckham étrendjét, és már értem, miért nem mosolyog

Előkészület

Én nem igazán rajongok a halért, ezt le kell szögeznem még a legelején.

Ha tehetem, még karácsonykor is messzire kerülöm, de mivel állandóan diétázom, a legtöbb diétának pedig nem más a fő alapanyaga, mint a hal, gondoltam, majd ezalatt az egy hét alatt megszeretjük egymást. Bevásároltam lazacból, tonhalból, pisztrángból és arany durbincsból, és persze milliónyi zöldségből.

Napjaim

Reggelente Victoria a HELLO! magazin szerint valamilyen zöld smoothie-t fogyaszt, pontosabban green monstert (magyarul zöld szörnyet), ami napindítónak kicsit erősnek tűnik, hiszen aki már alapból is házisárkány, és pluszban még egy szörnyet is magához vesz, azzal nem lehet könnyű a reggel. Határozott meggyőződésem ugyanis, hogy Victoria a nap folyamán maximum egyszer mosolyodik el: amikor megissza a green monster smoothie-ját.

Azért valljuk be, egy smoothie elkészítése még rajtam sem fog ki, főleg hogy én is gyakran az efféle gyümölcsös italokra szavazok reggelire. Akkor még nem tudtam, hogy számomra is a ez lesz a nap fénypontja – innentől sajnos már csak lefele vitt az út.

A tonhal igazán ínycsiklandozó tud lenni, mivel nagyon különleges íze van (A TELJES RECEPTÉRT KATTINTS IDE)

Az ebédekkel kapcsolatban már kevésbé voltam lelkes. Az első napon, amikor is az aranydurbincs volt soron, még egészen optimista gondolatok kavarogtak a fejemben, sőt, hal ide vagy oda, szinte élveztem is az ebédet. A második napon a tonhalra esett a választásom, ez is ízlett, esküszöm, a harmadikon azonban próbáltam megbirkózni a lazaccal. Mert egyszerűen ránézni se bírok.

Az egyik kedves kollegám, Gerzsenyi Flóra bevállalta, hogy megsüti a lazacomat, hogy legalább hozzáérnem ne kelljen a nyers hal rózsaszín húsához. Ezen a ponton tényleg olyan lehettem, mint Victoria: a „szakácsom” elém rakta a lazacot, és magamra hagyott. Nem kertelek, a projekt ennek ellenére is kudarcot vallott, és csak a zöldségek csúsztak le. Alig vártam a további napokat, amikor pisztrángot, tonhalat és durbincsot ehettem.

Vacsoraidőben az ebédre megmaradt zöldségek vigasztaltak, mivel mindig túlméreteztem az adagokat, este meg amúgy sem szeretek sokat enni. (Ja, és olyan forrást sem találtam sehol, amiből egyértelműen kiderült volna, mit eszik az egykori Spice Girl esténként. Valószínűleg fényt.)

A lazaccal kicsit meggyűlt a bajom, így csak a zöldségek csúsztak le (A TELJES RECEPTÉRT KATTINTS IDE)

Minden nap hal = szag

Az biztos, hogy Victoria annak köszönheti hal/j/szál(ka)vékony alakját, hogy szinte alig eszik valamit, amiben van kalória, vagy neadjisten' még egy kis boldogsághormont is termel. A másik kérdés, ami megfogalmazódott bennem a hét végére: hogyan bírja az egykori Spice Girl a konstans halszagot? Én állandóan attól rettegtem, hogy valaki megszól, hiszen a kezem mellett a ruháim is gyakran bűzlöttek a haltól. Erre a hétre nem is szerveztem randit, nehogy szó érje a ház elejét.

Szomorú hét volt

Őszinte leszek: ezalatt a hét nap alatt szinte folyamatosan éheztem. A reggeli zöld smoothie teljesen jó napindító volt, az ebéddel viszont nem laktam jól egyszer sem, ráadásul iszonyatosan egyhangú volt. Hiába ettem különböző halfajtákat, hiába kísérleteztem a különböző zöldségekkel és az ízesítésekkel, egy pont után olyan volt, mintha puha szivacsot rágnék.

A legnagyobb sokk pedig a hét végén ért, amikor is ráálltam a mérlegre: 1 kilót híztam egy hét alatt! Bár valószínűleg azért, mert a szervezetem ráállt a tartalék üzemmódra, és minden kalóriát elraktározott. Egy dologért mégis nagyon hálás vagyok, hiszen kiderült: meg tudom enni a halat, így lehet, hogy néha beiktatom majd az étrendembe. Most azonban egy darabig látni sem akarom a konyhámban.

Victoria gyerekei pedig minden egyes nap hálásak lehetnek, hogy apukájuk, David Beckham sokkal színesebben étkezik, és szuperfinom fogásokat varázsol az asztalra. Nem véletlen, hogy többet mosolyognak, mint az anyukájuk.

Fotók: Gerzsenyi Flóra


Még több sztár:

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek