Ezekben a téli gyümölcsökben van a legtöbb cukor

A szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy ellássuk azt a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Télen ez talán még fontosabb, mint az év többi szakában, ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Persze azért ilyenkor sem árt megnézni, hogy pontosan mit is viszünk be az elfogyasztott élelmiszerekkel...

A téli időszak igen megterhelő lehet az emberi szervezet számára: az idő hidegebb, a nappalok rövidebbek, így alig láthatjuk a napot, és emellett sokkal több vírus, valamint baktérium leselkedik ránk. Ehhez adódik hozzá még az ilyenkor jellemző hangulatingadozás is: a téli depresszió rányomhatja a bélyegét a mindennapokra. Ahhoz, hogy mindezek ellen felvértezzük a testünket, számos dologra oda kell figyelnünk. Az egyik kulcs a rendszeres testmozgás, de ugyanilyen fontos a lelkünkkel való törődés és a helyes táplálkozás is.

Tény, hogy a téli hónapokban nehezebb hozzájutni azokhoz a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, amelyekből nyáron sehol nincs hiány. De azért ne feledjük: van jó pár olyan idénytermék, ami ilyenkor is ott vár minket a boltok polcain!

A gyümölcsök szuperélelmiszernek számítanak, hiszen telis-tele vannak hasznos tápanyagokkal, illetve vitaminokkal. Azonban arról nem feledkezhetünk meg, hogy az édes ízükért a bennük található cukor felelős! Nézzük meg, melyek azok a télen gyakran fogyasztott gyümölcsök, melyeknek magas a cukortartalma, így érdemes velük csínján bánni, ha nem szeretnénk felszedni néhány plusz kilót!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több az egészségről:

Címlapról ajánljuk

További cikkek