Ezekben a téli gyümölcsökben van a legtöbb cukor

A szervezet normál működéséhez elengedhetetlen, hogy ellássuk azt a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Télen ez talán még fontosabb, mint az év többi szakában, ezért ilyenkor érdemes különösen odafigyelni a gyümölcs- és zöldségfogyasztásra. Persze azért ilyenkor sem árt megnézni, hogy pontosan mit is viszünk be az elfogyasztott élelmiszerekkel...

A téli időszak igen megterhelő lehet az emberi szervezet számára: az idő hidegebb, a nappalok rövidebbek, így alig láthatjuk a napot, és emellett sokkal több vírus, valamint baktérium leselkedik ránk. Ehhez adódik hozzá még az ilyenkor jellemző hangulatingadozás is: a téli depresszió rányomhatja a bélyegét a mindennapokra. Ahhoz, hogy mindezek ellen felvértezzük a testünket, számos dologra oda kell figyelnünk. Az egyik kulcs a rendszeres testmozgás, de ugyanilyen fontos a lelkünkkel való törődés és a helyes táplálkozás is.

Tény, hogy a téli hónapokban nehezebb hozzájutni azokhoz a friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, amelyekből nyáron sehol nincs hiány. De azért ne feledjük: van jó pár olyan idénytermék, ami ilyenkor is ott vár minket a boltok polcain!

A gyümölcsök szuperélelmiszernek számítanak, hiszen telis-tele vannak hasznos tápanyagokkal, illetve vitaminokkal. Azonban arról nem feledkezhetünk meg, hogy az édes ízükért a bennük található cukor felelős! Nézzük meg, melyek azok a télen gyakran fogyasztott gyümölcsök, melyeknek magas a cukortartalma, így érdemes velük csínján bánni, ha nem szeretnénk felszedni néhány plusz kilót!

Forrásunk volt.

Szerző: Szabó Anna


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...