Te meg tudnád venni a világ legdrágább hamburgerét?

Egy japán séf elkészítette a világ eddigi legdrágább hamburgerét, ami nem csak azért kerül több mint ezer darab mekis sajtburger árába, mert aranyból van.

Annak, aki a világ legdrágább hamburgerét szeretné kipróbálni, érdemes egy tömött pénztárcával Tokió felé venni az irányt. A neves Oak Door Steakhouse-ban júniusig kapható az arannyal bevont, minden jóval megpakolt húsos szendvics, amelyet egyszerűen csak Golden Giant Burger névre kereszteltek el.

A hatalmas és méregdrága szendvicset egy Patrick Shimada nevű séf készítette el a hamarosan trónra kerülő japán uralkodó, Naruhito herceg megkoronázásának tiszteletére. A burger 15 cm átmérőjű, arannyal futtatott bucijában 1 kilogrammnyi wagyu marha húst, rengeteg szarvasgombát és libamájat, valamint cheddar sajtot tartalmaz, és 100.000 japán jenbe,

azaz mintegy 285.000 forintba kerül.

,,Egy négy generáción átívelő japán család sarjaként megtiszteltetés számomra, hogy ennek az izgalmas időszaknak a tanúja lehetek, amikor egy új birodalom bontakozik ki Japánban. Gondolkodtam rajta, hogyan tudnám kihasználni ezt az életben csak egyszer történő lehetőséget, ekkor eszembe jutott a hatalmas arany burger ötlete. Japánban a különleges eseményekhez és ünnepekhez az arany szín dukál, így szeretnénk vendégeinkkel megünnepelni ezt a kivételes alkalmat"- nyilatkozta Patrick Shimada a Mirror-nak.

Annak, aki a fenséges és kiadós hamburgerre pályázik, legalább három nappal előbb le kell adnia rendelését az étteremben.

Ezeket olvastad már?

via Mirror

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek