4 tipp, hogy megelőzd a tavaszi fáradtságot

Vége a télnek, de ahelyett, hogy kicsattannánk az energiától, folyton fáradtnak érezzük magunkat. Tavaszi fáradtság valóban létezik, és szerencsére fel lehet készülni rá.

Bár a szeszélyes időjárás nem ezt bizonyítja, de március 1-jén beköszöntött a naptári tavasz. Azt reméljük, hogy az éledező természet, az első tavaszi virágok és rügyek, a madárcsicsergés elfeledteti velünk a borús téli napokat, és végre új erőre kapunk. Sokak számára azonban a tavasz indokolatlannak tűnő fáradtsággal és letargiával jár. Szerencsére vannak módszerek, amikkel fel tudunk készülni a tavaszi fáradtságra

Mi okozza a tavaszi fáradtságot? 

Logikusnak tűnhet, hogy amikor végre hosszabbodnak a nappalok, és melegedik az idő, mi is energikusabbak leszünk. Ennek sokan mégis az ellenkezőjét tapasztalják. Ahogy a téli álmot alvó állatok, úgy az emberi szervezet is alkalmazkodik a hideg hónapokhoz. Télen a rövid nappalok, a kevés fény és az alacsony hőmérséklet hatására legtöbben passzívabb életmódot folytatunk. Míg nyáron este nyolckor is gyakran vagyunk a szabadban, télen ilyenkor inkább jól betakarózva filmezünk az otthon melegében.

Amikor elkezd melegedni az idő, és hosszabbodnak a nappalok, az anyagcserénk felgyorsul, tovább vagyunk aktívak, amihez hozzá kell szoknia a hormonháztartásnak és a szervezetnek.

Ez az átállás sokaknál fáradtságot, letargiát okoz. Bár ez az állapot néhány héten belül magától is elmúlik, egy kis odafigyeléssel még könnyebbé tudjuk tenni ezt az átmeneti időszakot. 

Nézd meg a galériában, mire érdemes odafigyelni:

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több egészség:

Címlapról ajánljuk

További cikkek