4 tipp, hogy megelőzd a tavaszi fáradtságot

Vége a télnek, de ahelyett, hogy kicsattannánk az energiától, folyton fáradtnak érezzük magunkat. Tavaszi fáradtság valóban létezik, és szerencsére fel lehet készülni rá.

Bár a szeszélyes időjárás nem ezt bizonyítja, de március 1-jén beköszöntött a naptári tavasz. Azt reméljük, hogy az éledező természet, az első tavaszi virágok és rügyek, a madárcsicsergés elfeledteti velünk a borús téli napokat, és végre új erőre kapunk. Sokak számára azonban a tavasz indokolatlannak tűnő fáradtsággal és letargiával jár. Szerencsére vannak módszerek, amikkel fel tudunk készülni a tavaszi fáradtságra

Mi okozza a tavaszi fáradtságot? 

Logikusnak tűnhet, hogy amikor végre hosszabbodnak a nappalok, és melegedik az idő, mi is energikusabbak leszünk. Ennek sokan mégis az ellenkezőjét tapasztalják. Ahogy a téli álmot alvó állatok, úgy az emberi szervezet is alkalmazkodik a hideg hónapokhoz. Télen a rövid nappalok, a kevés fény és az alacsony hőmérséklet hatására legtöbben passzívabb életmódot folytatunk. Míg nyáron este nyolckor is gyakran vagyunk a szabadban, télen ilyenkor inkább jól betakarózva filmezünk az otthon melegében.

Amikor elkezd melegedni az idő, és hosszabbodnak a nappalok, az anyagcserénk felgyorsul, tovább vagyunk aktívak, amihez hozzá kell szoknia a hormonháztartásnak és a szervezetnek.

Ez az átállás sokaknál fáradtságot, letargiát okoz. Bár ez az állapot néhány héten belül magától is elmúlik, egy kis odafigyeléssel még könnyebbé tudjuk tenni ezt az átmeneti időszakot. 

Nézd meg a galériában, mire érdemes odafigyelni:

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Még több egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!