5 konyhai helyettesítő trükk - mit mivel pótoljunk, ha nincs otthon?

Nincs veszve semmi, ha éppen nincs citromfacsaró, dugóhúzó vagy sodrófa a háztartásban, mindegyik egyszerűen helyettesíthető egy-két élelmes megoldással. Mutatjuk!

Számtalanszor szembesülhetünk azzal, hogy hiányzik egy praktikus konyhai kiegészítő a háztartásból, ha éppen nem otthon, hanem például nyaraláson, egy apartman konyhájában főzünk, vagy hétvégi kiruccanáson vagyunk. Ilyenkor az ember hajlamos kétségbe esni, pedig egy kis leleménnyel nagyon sok eszköz helyettesíthető, ezekre mutatunk ötleteket.

Citrom- és narancsfacsaró helyett: VILLA!

Sokaknak talán fel sem merül, mint probléma, mert ha nincs kéznél citrom- vagy narancsfacsaró, megoldják kézzel a lé kipréselését. Ha azonban a legtöbb nedűt akarjuk kinyerni a gyümölcsökből, és nem tudunk facsarót használni hozzá, elég, ha fogunk egy villát, és azzal facsarjuk, kaparjuk ki a levet és a gyümölcshúst.

Getty

Sodrófa helyett üveg

Nincs baj, ha nem tudjuk mivel kilapítani a tésztát, elég, ha van a kezünk ügyében egy boros- vagy sörösüveg, tökéletesen működik így is.

Konzervnyitó nélkül is van élet...kanállal!

Ne ess kétségbe, ha nincs otthon konzervnyitó – egy evőkanállal is ki tudod nyitni a dobozt! Fogd meg erősen a kanalat, és a fejével kezdd el dörzsölni a konzervdoboz tetejét, pont ott, ahol egyébként a konzervnyitóval elkezdenéd a felnyitást. Pár mozdulat után sikerül egy kis lyukat ejteni a dobozon, ami mellett benyomva a kanalat szépen végig tudod nyitni a dobozt.

Via

Dugóhúzó sem kell, ha van csavarod

Mindenkinek van olyan bulis története, amikor kissé - vagy éppen meglehetősen - kapatos állapotban próbálkozott egy borosüveg kinyitásával, inkább kevesebb sikerrel. Ha van a háztartásban egy nagyobb csavar, elég ha becsavarod a dugóba, és máris ki tudod húzni.

Meggymagozás könnyen, szívószállal

Cseresznye- vagy meggyszezonban elég sokszor megfogadja az ember, hogy most aztán tényleg beszerez egy magozó szerkezetet, hogy ne kelljen az egész konyhát órákig takarítani egy befőzés után. De enélkül is lehet egyszerűsíteni a dolgot: fogj egy borosüveget, és tedd a szájához a gyümölcsöt. Most már csak egy hurkapálcika vagy szívószál kell, és egy pillanat alatt ki lehet nyomni belőle a magot - bele az üvegbe.

Via

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

Szerző: Szekeres Dóra

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek