Hiába tavaszias az idő, amíg még tart a tél, szuper esti program az otthoni filmnézés - természetesen takaró alá kucorodva!
Ti is voltatok már úgy, hogy néztetek egy filmet, és rettentően megkívántátok azt a finomságot, ami a filmben felbukkant?
Ezt megelőzendő adunk néhány tippet!
Válassz egy jó filmet - persze amit valamennyire azért ismersz - , és még azelőtt, hogy elkezdenéd nézni, készítsd el a hozzá tartozó receptet, majd amikor arra a bizonyos jelenetre kerül sor, vedd elő a tányérod, hogy ne csak a füled és szemed, de a pocakod is jóllakhasson.
Ha azonban valami újra vágynátok, mutatjuk remek hétvégi mozi- és menüajánlatainkat!
Az élet ízei
Nekem például a napokban sikerült végre megnéznem ezt a filmet Helen Mirrennel a főszerepben. Filmbéli karakterének véleménye szerint egy szakácsról hamar eldől, hogy valóban jó szakács-e. És hogy hogyan? Hát ha süt egy francia omlettet - szerinte ugyanis azon áll vagy bukik minden. Spoilerezni nem szeretnék, így ha kíváncsiak vagytok a filmre, feltétlen nézzétek meg – érdemes. Addig is itt egy kis ízelítő!
Ha pedig kedvet kaptatok, ne feledkezzetek meg a tökéletes omlett elkészítéséről sem!
Az örök klasszikus és egyben megunhatatlan - ha hosszasan terveznéd a hétvégén az ágyban fetrengést. De ez persze a Hobbitra is igaz. Ha nekiesnél ezen filmek valamelyikének, akkor feltétlen készíts egy jó lembast, vagyis tündekenyeret! Igazi filmes rágcsálnivaló, emellett nagyon tápláló. Ez egy vékony úti kenyér, amiből Legolas szerint „egy falat is elég, hogy egy felnőtt ember gyomrát megtöltse”.
Az 5 évadból álló sorozatot egész télen nézheted, és biztos lehetsz benne, hogy ha elkezded, legalább egyszer megkívánod majd a főhős ellenfele által vezetett Los Pollos étteremlánc remek rántott csirkecombjait és szárnyait! Bár a filmbéli csirke fűszerezése szupertitkos, bizonyára beérjük majd egy kentucky féle, sima fűszeres, vagy hagyományos bundában sütött husival.
Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.
Tisztában vagyunk azzal, hogy a sonka nem hiányozhat a húsvéti lakomából, de vajon a vásárlásakor bele szoktál-e gondolni abba, hogy mennyire egészséges?
Fetás párnácskát, gerslirizottót, sárgatúrót, palóclevest, juhtúrókrémet is mutatunk, melyekbe mind-mind került valamiféle friss zöldfűszer, ettől pedig kirobbanóan zsengék és tavasziasak, sőt, húsvétra is beillenek.