Hiába tavaszias az idő, amíg még tart a tél, szuper esti program az otthoni filmnézés - természetesen takaró alá kucorodva!
Ti is voltatok már úgy, hogy néztetek egy filmet, és rettentően megkívántátok azt a finomságot, ami a filmben felbukkant?
Ezt megelőzendő adunk néhány tippet!
Válassz egy jó filmet - persze amit valamennyire azért ismersz - , és még azelőtt, hogy elkezdenéd nézni, készítsd el a hozzá tartozó receptet, majd amikor arra a bizonyos jelenetre kerül sor, vedd elő a tányérod, hogy ne csak a füled és szemed, de a pocakod is jóllakhasson.
Ha azonban valami újra vágynátok, mutatjuk remek hétvégi mozi- és menüajánlatainkat!
Az élet ízei
Nekem például a napokban sikerült végre megnéznem ezt a filmet Helen Mirrennel a főszerepben. Filmbéli karakterének véleménye szerint egy szakácsról hamar eldől, hogy valóban jó szakács-e. És hogy hogyan? Hát ha süt egy francia omlettet - szerinte ugyanis azon áll vagy bukik minden. Spoilerezni nem szeretnék, így ha kíváncsiak vagytok a filmre, feltétlen nézzétek meg – érdemes. Addig is itt egy kis ízelítő!
Ha pedig kedvet kaptatok, ne feledkezzetek meg a tökéletes omlett elkészítéséről sem!
Az örök klasszikus és egyben megunhatatlan - ha hosszasan terveznéd a hétvégén az ágyban fetrengést. De ez persze a Hobbitra is igaz. Ha nekiesnél ezen filmek valamelyikének, akkor feltétlen készíts egy jó lembast, vagyis tündekenyeret! Igazi filmes rágcsálnivaló, emellett nagyon tápláló. Ez egy vékony úti kenyér, amiből Legolas szerint „egy falat is elég, hogy egy felnőtt ember gyomrát megtöltse”.
Az 5 évadból álló sorozatot egész télen nézheted, és biztos lehetsz benne, hogy ha elkezded, legalább egyszer megkívánod majd a főhős ellenfele által vezetett Los Pollos étteremlánc remek rántott csirkecombjait és szárnyait! Bár a filmbéli csirke fűszerezése szupertitkos, bizonyára beérjük majd egy kentucky féle, sima fűszeres, vagy hagyományos bundában sütött husival.
Az újévi lencseleves nem hiányozhat az ünnepi asztalról: a lencse a bőséget, a füstölt csülök pedig a gazdag ízeket hozza el az év első napján. Ez a verzió krémes, füstös és pont ...
A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!
Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.
Megadjuk a módját az év végi ünneplésnek, és rumos bólé, lencsefőzelék, korhelyleves és malacsült is készül nálunk töltött tojással, utána viszont jó pár napig (vagy akár egész januárban) húsmentes ételek kerülnek asztalunkra! BUÉK!
A magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Az ünnepi lakomák után sokaknál jelentkezik puffadás, teltségérzet vagy gyomorpanasz.
Kutatások szerint azonban van 3 jól ismert gyógynövény, amely nemcsak a népi tapasztalatok, hanem tudományos eredmények alapján is támogathatja az emésztést.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...