Szülinapi tortateszt

Az idén, szakítva a hagyománnyal, unokám szülinapi zsúrján új tortát tesztelt a gyereksereg. Mondhatom, teljes sikert aratott a citromos, eperrel díszített túrótorta.

Már írtam arról, hogy édes mindegy, sütemény vagy tortaformát ölt, nálunk a mézes krémes verhetetlen. Legalábbis így volt eddig. Most azonban kisebbik unokám születésnapján másféle torta lett a buli csúcspontján feltálalva. Azt is mondhatnám, hogy azért, mert változott a csillagok állása, de nem erről van szó.

Két tészta, egy eset >>

Több összetevő játszott szerepet a váltásban. A legfőbb és egyben legörvendetesebb, hogy unokám kinőtte, vagy az eddig eltelt öt év során valahol „elveszítette” a tejjel, tejből készült ételekkel szemben tanúsított érzékenységét. Így aztán szabad utat kaptak például a túrós édességek is.

A születésnap pedig éppen egybeesett a Nagyszülők és unokák című könyvem megjelenésével, amiben többek között egy isteni recept is szerepel, ugyanis a könyv írása közben kapóra jött, hogy barátnőm egy buliban újra elkápráztatott tortájával, amit – szokás szerint – pillanatok alatt eltüntettünk. Most citromosat készített, de mint kiderült, előző alkalommal ugyanennek egyik variánsát hozta, csak másféle gyümölccsel. Azt is elárulta – a recepten kívül –, hogy a remekmű alapvetően túrótortaként kezdte a pályafutását, csak az extra mennyiségű citromnak köszönhető a névváltozás, és miután megtanultuk az alapreceptet, a többi már csak fantázia kérdése – erről a receptleírásnál olvashattok bővebben.

Túrótorta eperdísszel

Szóval, nem szaporítom a szót, nagy sikere volt a kicsit kevesebb citrommal készített és eperrel díszített születésnapi tortának. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert mutatós – és főleg, nagyon finom!

Mari nagyi

A rovat korábbi cikkeit, itt olvashatjátok! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Kipróbáltuk a lehengerlő hangulattal csábító bükfürdői Caramell Premium Resort éttermeit

Minőségi alapanyagokból készített és a szezonalitást előtérbe helyező, ízekkel teli fogások, érthető konyha és teljes testi-lelki megújulás – csak hogy párat említsünk azokból az jellemzőkből, amelyek hozzájárulnak a kellemes kikapcsolódáshoz a Caramell Premium Resort-ban. Nemrég nekünk is lehetőségünk nyílt arra, hogy átadjuk magunkat a teljes pihenésnek a 4-csillagos szállodában, ahol természetesen a Mandala és Cardamom névre hallgató éttermeket is leteszteltük. A következőkben részletesebben is beszámolunk a szállodában szerzett élményeinkről, illetve bővebben kitérünk a kóstolt fogásokra is.

Hirdetés

További cikkek