6 ok, ami miatt a szódabikarbóna jót tesz a paradicsomnak

A szódabikarbóna nemcsak fehérít, tisztít, miközben a környezetet is kíméli, hanem még a növekedő paradicsomodnak is hasznos!

Aki otthon termeszt paradicsomot, egyrészt jól teszi, mert jóval olcsóbban jön ki, ha utánaszámol, másrészt szívmelengető élményben lesz része elejétől a végéig, palántázástól a szüretig - remek érzés végigkísérni azt a folyamatot, ahogyan a saját terményünk végül beérik. Éppen ezért gondozzuk szeretettel, hozzáértésssel, és segítsük a paradicsom fejlődését - például szódabikarbónával. A Sokszínűvidék cikkéből megtudhatjuk, miért jó a szódabikarbóna a paradicsomnak. Lássuk!

A szódabikarbónás víz többek közt édesíti a paradicsomot

Tudtad?

A paradicsomban levő likopin fontos antioxidáns, és bizonyítottan hatékony a különböző daganatok, köztük a prosztatarák megelőzésében, sőt, ő felelős a paradicsom gyönyörű színéért is. Érdekesség, hogy a paradicsomban lévő likopin feldolgozott formában, sütve, főve, zsiradékkal együtt fogyasztva hatékonyabban hasznosul, mint nyersen. Az érettebb paradicsomok pedig több likopint tartalmaznak, mint a zsengék!

Hogy mire jó a szódabikarbóna?

  • gombaölő hatású, és felveszi a harcot hatékonyságban a vegyszeres bolti termékekkel - önts a földre szódabikarbónás vizet!
  • ugyanez a talajminőség javítására is remek, ha túl savas a talaj a kertünkben
  • mivel csökkenti a talaj savtartalmát, ezáltal édesíti a paradicsomot
  • a szódabikarbóna a földre szórva csigariasztó hatású is
  • ha hangyabolyba öntjük a szódabikarbónát, megszabadulhatunk tőlük
  • ha egyenlő mennyiségű szódabikarbónát és lisztet elkeverünk, és a brokkolira, káposztára szórjuk, elpusztítja a káposztahernyókat

Így keverd ki a szódabikarbónás-vizes oldatot:

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 4-5 liter vízzel, és időnként locsold meg vele a paradicsomok földjét!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Borzongató musical a nyári hőségben: Rebecca a Szegedi Szabadtérin

Újabb nagyszabású, magával ragadó zenés előadást mutat be a Szegedi Szabadtéri Játékok. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebeccája A Manderley-ház asszonyát, Daphne du Maurier bestsellerét álmodja musicalszínpadra. Béres Attila bemutatója azonban nemcsak a világhírű regény – vagy éppen a Hitchcock nevéhez fűződő filmfeldolgozás – rajongóinak tartogat izgalmas pillanatokat!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek