6 ok, ami miatt a szódabikarbóna jót tesz a paradicsomnak

A szódabikarbóna nemcsak fehérít, tisztít, miközben a környezetet is kíméli, hanem még a növekedő paradicsomodnak is hasznos!

Aki otthon termeszt paradicsomot, egyrészt jól teszi, mert jóval olcsóbban jön ki, ha utánaszámol, másrészt szívmelengető élményben lesz része elejétől a végéig, palántázástól a szüretig - remek érzés végigkísérni azt a folyamatot, ahogyan a saját terményünk végül beérik. Éppen ezért gondozzuk szeretettel, hozzáértésssel, és segítsük a paradicsom fejlődését - például szódabikarbónával. A Sokszínűvidék cikkéből megtudhatjuk, miért jó a szódabikarbóna a paradicsomnak. Lássuk!

A szódabikarbónás víz többek közt édesíti a paradicsomot

Tudtad?

A paradicsomban levő likopin fontos antioxidáns, és bizonyítottan hatékony a különböző daganatok, köztük a prosztatarák megelőzésében, sőt, ő felelős a paradicsom gyönyörű színéért is. Érdekesség, hogy a paradicsomban lévő likopin feldolgozott formában, sütve, főve, zsiradékkal együtt fogyasztva hatékonyabban hasznosul, mint nyersen. Az érettebb paradicsomok pedig több likopint tartalmaznak, mint a zsengék!

Hogy mire jó a szódabikarbóna?

  • gombaölő hatású, és felveszi a harcot hatékonyságban a vegyszeres bolti termékekkel - önts a földre szódabikarbónás vizet!
  • ugyanez a talajminőség javítására is remek, ha túl savas a talaj a kertünkben
  • mivel csökkenti a talaj savtartalmát, ezáltal édesíti a paradicsomot
  • a szódabikarbóna a földre szórva csigariasztó hatású is
  • ha hangyabolyba öntjük a szódabikarbónát, megszabadulhatunk tőlük
  • ha egyenlő mennyiségű szódabikarbónát és lisztet elkeverünk, és a brokkolira, káposztára szórjuk, elpusztítja a káposztahernyókat

Így keverd ki a szódabikarbónás-vizes oldatot:

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 4-5 liter vízzel, és időnként locsold meg vele a paradicsomok földjét!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...