6 ok, ami miatt a szódabikarbóna jót tesz a paradicsomnak

A szódabikarbóna nemcsak fehérít, tisztít, miközben a környezetet is kíméli, hanem még a növekedő paradicsomodnak is hasznos!

Aki otthon termeszt paradicsomot, egyrészt jól teszi, mert jóval olcsóbban jön ki, ha utánaszámol, másrészt szívmelengető élményben lesz része elejétől a végéig, palántázástól a szüretig - remek érzés végigkísérni azt a folyamatot, ahogyan a saját terményünk végül beérik. Éppen ezért gondozzuk szeretettel, hozzáértésssel, és segítsük a paradicsom fejlődését - például szódabikarbónával. A Sokszínűvidék cikkéből megtudhatjuk, miért jó a szódabikarbóna a paradicsomnak. Lássuk!

A szódabikarbónás víz többek közt édesíti a paradicsomot

Tudtad?

A paradicsomban levő likopin fontos antioxidáns, és bizonyítottan hatékony a különböző daganatok, köztük a prosztatarák megelőzésében, sőt, ő felelős a paradicsom gyönyörű színéért is. Érdekesség, hogy a paradicsomban lévő likopin feldolgozott formában, sütve, főve, zsiradékkal együtt fogyasztva hatékonyabban hasznosul, mint nyersen. Az érettebb paradicsomok pedig több likopint tartalmaznak, mint a zsengék!

Hogy mire jó a szódabikarbóna?

  • gombaölő hatású, és felveszi a harcot hatékonyságban a vegyszeres bolti termékekkel - önts a földre szódabikarbónás vizet!
  • ugyanez a talajminőség javítására is remek, ha túl savas a talaj a kertünkben
  • mivel csökkenti a talaj savtartalmát, ezáltal édesíti a paradicsomot
  • a szódabikarbóna a földre szórva csigariasztó hatású is
  • ha hangyabolyba öntjük a szódabikarbónát, megszabadulhatunk tőlük
  • ha egyenlő mennyiségű szódabikarbónát és lisztet elkeverünk, és a brokkolira, káposztára szórjuk, elpusztítja a káposztahernyókat

Így keverd ki a szódabikarbónás-vizes oldatot:

Keverj össze 4 teáskanál szódabikarbónát 4-5 liter vízzel, és időnként locsold meg vele a paradicsomok földjét!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...