Így gondozd az orchideád, ami már évek óta nem virágzik

Az orchidea akkor az igazi, ha virág is van rajta, de mit tehetsz akkor, ha egyszerűen nem hajlandó bimbót hajtani?

Álltalában az orchidea úgy kerül otthonunkba, hogy gyönyörűen virágba van borulva. Miután azonban ezek elhervadnak, nagyon nehéz dolgunk van, hiszen nem könnyű virágzásra bírni, de szerencsére nem lehetetlen.

Így gondozd az orchideád, ami már évek óta nem virágzik

Először is a legfontosabb, hogy az orchideának is szüksége van pihenőidőre két virágzás között, mely általában 6-9 hónap. Ha azután sem ont bimbókat, akkor valamilyen problémája van. Lehetséges, hogy maga a növény beteg, de az sem kizárt, hogy a körülmények nem megfelelőek számára.

Első lépésként ellenőrizzük a növényünk gyökereit. Ha ezek zöldek és szilárdak, akkor még életben van, egészséges, csupán egy kis gondoskodásra van szüksége.

Éppen ezért ültessük át egy nagyobb és kényelmesebb cserépbe, melyben jó a vízelvezetés. Ezután metszőollóval vágjuk le az összes elszáradt levelet.

Ha megvagyunk az ápolással, keressünk neki egy szép, világos helyet, ahol nem égeti a nap. Öntözésnél figyeljünk arra, hogy semmiképpen ne ázzon a vízben, hiszen könnyedén elrohadhatnak a gyökerei.

Ha ezeket elvégezzük, akkor hamarosan virágba borul majd a szobanövényünk.

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek