Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét

Megérkezett az idei nyár első cseresznyetermése, kezdhetjük tervezni a különböző gyümölcsös édességeket. De mielőtt nagyon belekezdenénk a tervezésbe, ismerkedjünk meg egy módszerrel, amivel még több ízt adhatunk majd a süteményeknek.

Persze, önmagában is nagyon finom a gyümölcs, de a sült cseresznye mérföldekkel finomabb. A sütő hője elmélyíti az ízeket, kihozza a szemekből az összes bennük rejlő aromát. Ráadásul a kifolyó levük enyhén karamellizálódik és szirupossá sűrűsödik, így a sült cseresznye mellett egy elképesztő öntetet is nyerünk.

Nyári gyümölcsös ízek a köbön: készíts te is sült cseresznyét

Mi kell hozzá?

Elsősorban cseresznye. Érett, mélypiros, szinte feketébe hajló szemeket vegyünk, ezek ugyanis sokkal édesebbek, még több cukros lé fog belőlük kisülni.

Ezen kívül cukor és egy csipet só a kötelező elem a receptben. Persze felfokozhatjuk a kedélyeket egy kevés alkohollal vagy egyszerűen citromlével is.

Hogyan készül?

A cseresznyét mossuk meg, de hagyjuk egyben. Ha sütés előtt kimagozzuk, a nyílt gyümölcs túl sok ízes levet veszít majd, ez pedig kerülendő. Elég, ha sütés után távolítjuk el a magokat.

Tegyük egy sütőtálba, szórjuk meg a cukorral és sóval, ha használunk egyéb ízesítőket, azokat is adjuk hozzá. Egy kanállal keverjük el az egészet.

Tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 230℃-on nagyjából 10 percig, vagy amíg levet nem ereszt. A cseresznye bőre legyen ráncos, maga a gyümölcs pedig puha és lédús.

Mihez használhatjuk?

Valahol egy gyors lekvár és egy kompót között helyezkedik el a sült cseresznye, és ehhez mérten felhasználása elképesztően sokszínű. A gyümölcs mellett a belőle kisült szirupot is használjuk fel.

Tegyük fagylaltkelyhekre, pudingra és más krémes pohárdesszertekre. Halmozhatjuk kész süteményekre, de akár a tésztába is keverhetjük a nyers gyümölcs helyett. Egy muffinban vagy piskótában például találó választás.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


A nyár a gyümölcsök szezonja, ezeket is próbáld ki:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...