Spórolunk az ételeken az infláció miatt

A hatalmas infláció miatt a magyarok igyekeznek spórolni, és leginkább az élelmiszerekből és a higiéniás termékekből választják az olcsóbbakat – derült ki egy felmérésből.

A jelenlegi inflációs környezetben a magyarok 80 százaléka jelezte, hogy kevesebbet költ a mostani anyagi helyzete megóvása érdekében, a fogyasztók főleg az élelmiszerek és higiéniai termékek vásárlását fogják vissza – mondta Szabó Péter, a Magyar Cetelem Bank vezérigazgatója az ügyfeleik körében végzett kutatás eredményeiről. A május első felében készült felmérésbe több mint 1000 embert vontak be.

Spórolunk az ételeken az infláció miatt

Hatalmas az infláció

Májusban már 10,7 százalékra nőtt az éves infláció. Különösen az élelmiszerek ára emelkedett, átlagosan 18,6 százalékkal, ezen belül például a margarin ára több mint 40 százalékkal, a kenyér, a száraztészta, a baromfihús és a tejtermékek és sajtok ára több mint 30 százalékkal nőtt.

Néhányan próbálnak extra jövedelemhez jutni

Mint kiderült, a bank magyar ügyfelei további áremelkedésre számítanak, azt jósolják, hogy 20 százalékot meghaladó emelkedés várható az élelmiszereknél,  így a költések visszafogása mellett a magyarok 24 százaléka többet dolgozik, azaz többletbevételre igyekszik szert tenni az anyagi helyzete fenntartása érdekében, 12 százalékuknak azonban már hozzá kellett nyúlnia megtakarításaihoz.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!