Szomorú, min spórol a magyar, míg az alkoholon nem

A KSH legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság elkezdett spórolni az élelmiszeren: legalábbis ilyen tendencia olvasható ki az üzletek forgalmából.

Megindult a spórolás a magyar lakosság körében: a KSH adatai szerint a kiskereskedelmi forgalom volumene csak 2,4 százalékkal nőtt augusztusban a tavalyihoz képest. Érdekes jelenség, hogy más területeken nem azonos a spórolás mértéke: az adatokból látszik, hogy mire költenek leginkább a magyarok.

Élelmiszeren spórol a magyar, benzinen és alkoholon viszont nem

A KSH jelentése alapján látható, hogy augusztus hónapban:

  • az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,4 százalékkal csökkent,
  • a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 0,5 százalékkal,
  • az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 18,4 százalékkal nőtt a forgalom.

Ezekkel szemben a élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzletek forgalma viszont 0.3 százalékkal emelkedett a tavalyihoz képest.

A nem élelmiszert árusító kiskereskedelemben inkább forgalomnövekedés volt megfigyelhető: a használtcikk-üzletekben 6,2%, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 3,7%, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 2,6%, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 2,0% volt az emelkedés.

Egyedül két helyen jelentettek csökkenést: a bútor-, műszakicikk-üzletekben 0,8 százalékosat, a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 0,9 százalékosat.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek