Tartósan 1000 forint körül maradhat egy alapélelmiszerünk ára

Jelenleg is borzasztóan magas szinten tartózkodnak az élelmiszerárak, egy termék esetében pedig nem is nagyon lehet változásra számítani egy szakértő szerint.

Kollár Csaba szerint tartósan 1000 forintos szinten maradhat a tojás ára. A lajosmizsei Mizsetáp Kft. tulajdonos-ügyvezetője majdnem 30 éve foglalkozik tojástermeléssel, és ez idő alatt még egyszer sem találkozott ilyen mértékű drágulással, mint amilyet most élünk. Sajnos a jövőre nézve sem túl optimista, ahogy mondta, a drága tojás még egy ideig velünk maradhat.

Tartósan 1000 forint körül maradhat egy alapélelmiszerünk ára

A példátlan helyzetnek több oka is van Kollár szerint. A sor kezdődött a csomagolóanyag-ipari alapanyagok drágulásával és az energiaárak elszállásával, erre aztán rájött minden más is.

Ahogy a szakember elmondta, eddig is folyamatos volt az árak hullámzása a termelésben: a vásárolt anyagok, szolgáltatások, valamint a végtermékek költségei is ingadoztak.

Kollár Csaba viszont hangsúlyozta, hogy a jelenlegi drágulás aggodalomra ad okot az ágazat jövedelmezőségének szempontjából, így szinte biztos, hogy maradnak a magas árak.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.