Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sokakat átvert a lúgosító diétát hirdető "orvos", most ő fizethet

Eddig tartott a pH-csoda - hatalmas kártérítést kell fizetnie a lúgosító diéta atyjának. Egy friss bírósági döntés százmillió dollárt ítélt oda egy volt páciensének.

Ahogy már mi is megírtuk korábban, egyre jobban szorult a hurok a hazánkban is közismert lúgosító diéta atyja, Robert Young nyaka körül.

A lúgosító étrendet éltető pH-csoda című könyv illetve a kapcsolódó témájú kiadványok itthon is nagy népszerűségnek örvendtek az elmúlt évtizedekben. Annak ellenére, hogy már számos – valódi – szakember többször is felhívta a figyelmet arra, hogy az ún. lúgosító étrendnek semmiféle tudományos alapja nincs, és hogy a szervezetünk egyáltalán nem úgy működik, ahogy a fenti könyvek sugallják.

A Financial Review c. online folyóiratban megjelent cikk szerint a san diegói bíróság 105 millió dolláros kártérítésre kötelezte Robert Young-ot. A kártérítésre jogosult felperes egy hölgy, aki daganatos betegsége idején Young kezelése alatt állt. A hölgy szerint Young megtévesztette őt, azáltal, hogy orvosnak adta ki magát, és, hogy a hagyományos kezelési módok elutasítására biztatta őt.

Nem is orvos

Mr. Young munkássága során jogtalanul használta a „dr.” minősítést (könyvét is így jegyzi), mivel doktorátusát nem tanulmányai során szerezte meg, hanem megvásárolta. Emellett a korábbi évek során már többször is beperelték a lúgosító diéta alkalmazói, mivel egészségük a diéta során jelentős mértékben romlott.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!