A bizarr ital, mely a TikTok szerint segít az elalvásban

Ki ne szeretne jól aludni? A TikTok ismét hozott egy italt segítségként, de vajon tényleg olyan hatásos, mint amilyennek mondják? Szakértők válaszolnak.

Rengeteg trükköt és praktikát köszönhetünk a TikToknak, nemrégiben például elterjedt egy olyan koktél receptje a videómegosztón, mely elviekben garantálja a jó alvást. Ez az úgynevezett sleepy girl mocktail.

A bizarr ital, mely a TikTok szerint segít az elalvásban

Csupán három összetevőből áll: egy evőkanálnyi magnéziumból, egy pohár szódavízből és egy kevéske meggyléből. A wellness-influencerek teljesen odavannak a mocktailért, de vajon a szakértők szerint is segíthet a jó alvásban? Ennek járt utána a New York Times szerzője.

A sleepy girl mocktail rejtélye

A meggyről már rengeteg természetgyógyász elmondta, hogy segítheti a jó alvást, azonban ezzel kapcsolatban még csak néhány kutatás született. A meggy ugyan tartalmaz melatonint, de jóval kevesebb található benne, mint például az enyhe alvásproblémákra javasolt melatonintablettákban.

A magnézium is elősegíti a jó alvást, bár ezzel kapcsolatosan is csak néhány kutatás született.

Dr. Pieter Cohen, a Harvard szakértője azonban megjegyzi: egy 2022-es metaanalízis nem talált semmilyen összefüggést.

A magnéziumpor olyan esetekben lehet valóban hasznos, amikor valakinek az úgynevezett nyugtalanláb-szindróma zavarja az alvását. Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy néhányaknál a magnéziumbevitel hasmenést idézhet elő, ami mindenképpen zavarja a jó alvást.

A szakértők vélemény tehát az, hogy ártani nem árthat a keverék, de ne is számítsunk nagy eredményekre tőle.

Forrásunk volt.


Még többet olvashatsz az alvásról itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek