Megiszod a savanyúság levét? – Meglepő következménye lehet

Véletlenül se öntsd ki a savanyúság levét a lefolyóba, mert bár hihetetlennek tűnhet, ennek az italnak számos jótékony hatása van!

Mindig csodálkozva nézem, amikor valaki jóízűen kiissza a befőttesüvegből a már elfogyasztott savanyúság levét. Sokan szeretik ezt az „italt”, sőt kimondottan vágynak az ecetes ízre. Lehet, hogy ez a szokás elsőre furcsának tűnhet, pedig a savanyúság leve kimondottan egészséges és többet kellene fogyasztanunk belőle.

A fermentált és savanyított ételek reneszánszukat élik. Nagyanyáink kedvenc tartósítási módszereit már Michelin-csillagos éttermek is előszeretettel használják, a Covid miatti lezárások alatt pedig szinte minden magyar háztartás újra felfedezte a kovászos uborkát. A fermentált, vagyis erjesztéssel készült ételek tele vannak probiotikumokkal, amelyek támogatják az emésztést és erősítik az immunrendszert. Bár az ecetes lében savanyított zöldségekben nem történik erjedés, magas vitamin- és antioxidánstartalmuk miatt szintén kimondottan egészségesek. 

Forrásunk volt.


Még több egészséges ital:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...