5 hiba, amit a legtöbben elkövetnek a sárkányfa nevelésekor

A dekoratív megjelenésű sárkányfa vagy dracéna sokak kedvence idehaza, hiszen viszonylag egyszerű a nevelése, illetve különleges szépségével kellemes hangulatot teremt a lakásban. Ám, annak érdekében, hogy a dracéna hosszú ideig pompázzon, érdemes betartani néhány fontos gondozási szabályt.

Bár nem tudjuk pontosan, hogy te milyen sárkányfát (vagy dracénát) nevelsz otthon, de nagy valószínűséggel a következők egyikét: sávos sárkányfa (Dracaena deremensis), tarka sárkányfa (Dracaena marginata), illatos sárkányfa (Dracaena fragrans) és fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana). A felsorolt fajták a legkedveltebbek itthon, így szinte bármelyik virágboltban beszerezhetőek. De bármelyiket is tartod otthon, gondozásuk szerencsére nagyon hasonló. Mutatjuk is, mire ajánlott odafigyelni:

Nézd meg a galériában, miként kell helyesen gondoskodni a sárkányfáról

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több növényes érdekesség itt:

Legújabb receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...