5 hiba, amit a legtöbben elkövetnek a sárkányfa nevelésekor

A dekoratív megjelenésű sárkányfa vagy dracéna sokak kedvence idehaza, hiszen viszonylag egyszerű a nevelése, illetve különleges szépségével kellemes hangulatot teremt a lakásban. Ám, annak érdekében, hogy a dracéna hosszú ideig pompázzon, érdemes betartani néhány fontos gondozási szabályt.

Bár nem tudjuk pontosan, hogy te milyen sárkányfát (vagy dracénát) nevelsz otthon, de nagy valószínűséggel a következők egyikét: sávos sárkányfa (Dracaena deremensis), tarka sárkányfa (Dracaena marginata), illatos sárkányfa (Dracaena fragrans) és fehérszélű sárkányfa (Dracaena sanderiana). A felsorolt fajták a legkedveltebbek itthon, így szinte bármelyik virágboltban beszerezhetőek. De bármelyiket is tartod otthon, gondozásuk szerencsére nagyon hasonló. Mutatjuk is, mire ajánlott odafigyelni:

Nézd meg a galériában, miként kell helyesen gondoskodni a sárkányfáról

Még több növényes érdekességről olvashatsz itt:

Forrásaink voltak.


Még több növényes érdekesség itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek