A rózsaszín rizs lehet a jövő élelmiszere

Elsősorban űrhajósoknak tervezték, de könnyedén lehetséges, hogy hamarosan a hétköznapi emberek tányérjára is felkerül majd.

Koreai kutatók olyan rizst fejlesztettek ki az űrhajósok számára, melyben tehenek izom- és zsírsejtjei is megtalálhatóak. Az ázsiai szakemberek így egy olyan köretet hoztak létre, melyben több a fehérje, mint a simában, ráadásul olcsóbb és környezetbarátabb az előállítása, mint külön-külön a rizsé és a szarvasmarháé.

A rózsaszín rizs nyolc százalékkal több fehérjét tartalmaz, mint a klasszikus, és hét százalékkal magasabb a zsírtartalma is. Bár ebből a szempontból nem nagy az előrelépés, de így is jelentős eredménynek számít ez az új köret.

A kutatások szerint ez a fajta rizs igazán ízletes, hiszen a marhahús és a mandula jegyeit hordozza erőteljesebben, míg a hozzáadott zsírtól krémes, vajas ízek jönnek elő, némi kókuszolajos beütéssel.

A rózsaszín rizs lehet a jövő élelmiszere/YONSEI UNIVERSITY

A megalkotók szerint, ha sikerül köretüket kivinni a laborból, akkor számos élelmezési problémát orvosolhatnak vele. A kutatók kiemelték az elmaradott országokat, a háborús övezeteket, de még az űrt is.

Amíg megérkezik az asztalunkra ez a színpompás köret, fogyasszuk a hagyományos fajtát:

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...