Ezt az olcsó, rostban gazdag alapanyagot add a turmixodhoz: pozitív változásokat tapasztalsz majd

Ha nem vagy reggelizős típus, egy finom, tápláló és gyors turmix akkor is jóleshet, ha az alapanyagok kéznél vannak. Gyümölcsök, zöldségek, növényi tej, aszalványok... + egy extra és olcsó hozzávaló, amivel még rostdúsabbá teheted!

Egészséges, rostban gazdag turmixot készíteni nem is nehéz feladat: csak dobáld össze kedvenceidet, és adj hozzá egy olcsó, rostban gazdag alapanyagot, ami szinte egészen biztosan ott lapul a te polcodon vagy kamrádban is. Mutatjuk, mi ez!

Zöld turmix
Ezt a rostban gazdag alapanyagot add a turmixodhoz: pozitív változásokat fogsz tapasztalni

Egy étkezést akár ki is válthatsz egy tápláló turmix-szal, aminek alapját általában gyümölcsök, zöldségek adják, mindezt persze aszalványokkal, növény tejjel, fűszerekkel és minden egyébbel fel lehet dobni.

A zab a megfejtés!

Ha pedig úgy érzed, ez még mindig nem elég tápláló, akkor dobj hozzá egy rostban gazdag alapanyagot, ami nem más, mint a zabpehely!

A zabpehelynek számos egészségügyi előnye van, köztük az is, hogy tele van prebiotikus rostokkal, ami különösen jót tesz a a bélbaktériumoknak. Erősíti az immunrendszert, és javítja a bélrendszer működését.

A zab a vércukorszint stabilizálásában is segít, ezzel pedig az általános jobb közérzetet mozdítja elő.

Az apró szemek nemcsak a bélrendszernek tesznek jót, hanem szívünk egészségének is. Csökkenti a rossz LDL-koleszterinszintet. Ez volt az első olyan gabona, ami megkapta az FDA (Food and Drug Administration) jóváhagyását, amely segíthet a koleszterinszint csökkentésében. A zabpehelyben lévő magnézium pedig segíti az izom és idegrendszer működését is.

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...