Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

Gyakran hisszük azt, hogy a fogyókúra bonyolult dolog. Íme egy egyszerű "trükk" ételünk energia- és szénhidrát-tartalmának csökkentésére.

Jellemzően nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy apró ételkészítési- , alapanyag-felhasználási trükkel milyen egyszerűen megoldható egy étel energiatartalmának csökkentése*.

Cseréljük le hagyományos köreteinket (pl. 100 g rizs) felerészben friss, szezonális zöldségekre (pl. 150 g cukkini + 50 g rizs) a változatosság és az egészség jegyében!(Az ábrán feltüntetett kalóriaértékek a köretek kalóriaértékei.)

Ez a praktika nem igényel sem extra alapanyagot, sem különleges ételkészítési módot - csak rajtunk múlik, hogy mivel színesítjük tányérunkat!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...