Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

Gyakran hisszük azt, hogy a fogyókúra bonyolult dolog. Íme egy egyszerű "trükk" ételünk energia- és szénhidrát-tartalmának csökkentésére.

Jellemzően nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy apró ételkészítési- , alapanyag-felhasználási trükkel milyen egyszerűen megoldható egy étel energiatartalmának csökkentése*.

Cseréljük le hagyományos köreteinket (pl. 100 g rizs) felerészben friss, szezonális zöldségekre (pl. 150 g cukkini + 50 g rizs) a változatosság és az egészség jegyében!(Az ábrán feltüntetett kalóriaértékek a köretek kalóriaértékei.)

Ez a praktika nem igényel sem extra alapanyagot, sem különleges ételkészítési módot - csak rajtunk múlik, hogy mivel színesítjük tányérunkat!

Legújabb receptek

Téli orjaleves lassú tűzön főzve

Ez az orjaleves igazi időutazás a nagymama konyhájába: lassan fő, csontból, zöldségből és szeretetből. Aranyló, telt ízű leves, amit disznóvágáskor vagy vasárnapi ebédre is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...