Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

Gyakran hisszük azt, hogy a fogyókúra bonyolult dolog. Íme egy egyszerű "trükk" ételünk energia- és szénhidrát-tartalmának csökkentésére.

Jellemzően nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy apró ételkészítési- , alapanyag-felhasználási trükkel milyen egyszerűen megoldható egy étel energiatartalmának csökkentése*.

Cseréljük le hagyományos köreteinket (pl. 100 g rizs) felerészben friss, szezonális zöldségekre (pl. 150 g cukkini + 50 g rizs) a változatosság és az egészség jegyében!(Az ábrán feltüntetett kalóriaértékek a köretek kalóriaértékei.)

Ez a praktika nem igényel sem extra alapanyagot, sem különleges ételkészítési módot - csak rajtunk múlik, hogy mivel színesítjük tányérunkat!

Hozzászólások (3)

csokis_csoki

hat igy igaz, de ki lakik jol a zukkinivel?

Bodon Judit dietetikus

Kedves csokis_csoki! Nem kell a cukkinivel jóllakni, ott van mellette a fél adag rizs és természetesen a feltét. :)

Törölt felhasználó

Én szoktam olyat, hogy egy zellert nagyobb kockákra vágok, kicsit megpirítom, majd alaplét adagolva hozzá megpárolom (elvben lehet pürésíteni is), én a f?tt krumplinál jobb szeretem. Kedves Judit ez diétás is?

Bodon Judit dietetikus

Kedves localhero! Mivel a zellernek alacsonyabb az energia- és szénhidrát tartalma, mint a burgonyának, kiváló helyettesít?je lehet köretként és igen, így is csökken a kész étel kalória- és szénhidrát tartalma. Jó választás! :)

Törölt felhasználó

Kedves Judit! Hogyan lehetne még hasonló ötleteket kapni? Köszönöm Orsi

Bodon Judit dietetikus

Kedves vorsi0128! Folyamatosan igyekszünk hasonló hasznos tippeket adni látogatóinknak! Figyeld oldalunkat, cikkeinket, kövess minket a Facebookon, hogy értesülj a cikkekr?l! :) Üdv, Judit

Címlapról ajánljuk

Hogyan tovább, Balaton? – Ez lehet az éttermek sorsa a...

Hiába volt két nagyon jó éve a Balatonnak, az idei nagy nyitás miatt a turisták ismét külföldön nyaralnak, a magyar éttermeket mindeközben a munkaerőhiány, az infláció és az energiaválság is fenyegeti. Mi lesz az éttermekkel a balatoni vendéglátósok szerint? A Nosalty Hogyan tovább? - című sorozatának új részében erről kérdeztük a szakmabelieket.

Nosalty

További cikkek