Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

Gyakran hisszük azt, hogy a fogyókúra bonyolult dolog. Íme egy egyszerű "trükk" ételünk energia- és szénhidrát-tartalmának csökkentésére.

Jellemzően nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy apró ételkészítési- , alapanyag-felhasználási trükkel milyen egyszerűen megoldható egy étel energiatartalmának csökkentése*.

Cseréljük le hagyományos köreteinket (pl. 100 g rizs) felerészben friss, szezonális zöldségekre (pl. 150 g cukkini + 50 g rizs) a változatosság és az egészség jegyében!(Az ábrán feltüntetett kalóriaértékek a köretek kalóriaértékei.)

Ez a praktika nem igényel sem extra alapanyagot, sem különleges ételkészítési módot - csak rajtunk múlik, hogy mivel színesítjük tányérunkat!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...