Reszeld az almát, töltsd a rétest!

Nem halogatjuk tovább: almaszezon idején jöhetnek a piték és rétesek, inspirálódj velünk!

Máglyarakás

Az almát általában mindenki szereti… gyors uzsonnának, tízórainak gyakran nyúlunk érte, arról nem is beszélve, hogy a gasztronómiában is egyre kiemeltebb szerepet kap és nem csak sütemények alapanyagaként. Húsok mellé, chutney-ként is kínálják, meglepően finom és ismeretlen ízpárosításokat kapva ezáltal.

Norvég almatorta

Rengeteg fajtája létezik az almának: a jonatántól az idareden át egészen a starkingig és persze a sor még folytatható, mindenkinek megvan a maga kedvence. A friss nyári, még savanykás almából nagyon finom pite készíthető: nálunk a nagyi receptje szerint az igazi csakis zsírral készül, talán ettől is lesz annyira más és feledhetetlen az íze annak, amit ők csinálnak. Most fillérekbe kerül az alma és az ára egyre csak lejjebb kúszik még, okos döntés most rétest is gyártani belőle. Jön a másik nagy kedvenc is, a máglyarakás, illetve a kompótok, ez utóbbinak még most érdemes nekiállni.

Válogass almás receptjeink közül!

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek