Reszeld az almát, töltsd a rétest!

Nem halogatjuk tovább: almaszezon idején jöhetnek a piték és rétesek, inspirálódj velünk!

Máglyarakás

Az almát általában mindenki szereti… gyors uzsonnának, tízórainak gyakran nyúlunk érte, arról nem is beszélve, hogy a gasztronómiában is egyre kiemeltebb szerepet kap és nem csak sütemények alapanyagaként. Húsok mellé, chutney-ként is kínálják, meglepően finom és ismeretlen ízpárosításokat kapva ezáltal.

Norvég almatorta

Rengeteg fajtája létezik az almának: a jonatántól az idareden át egészen a starkingig és persze a sor még folytatható, mindenkinek megvan a maga kedvence. A friss nyári, még savanykás almából nagyon finom pite készíthető: nálunk a nagyi receptje szerint az igazi csakis zsírral készül, talán ettől is lesz annyira más és feledhetetlen az íze annak, amit ők csinálnak. Most fillérekbe kerül az alma és az ára egyre csak lejjebb kúszik még, okos döntés most rétest is gyártani belőle. Jön a másik nagy kedvenc is, a máglyarakás, illetve a kompótok, ez utóbbinak még most érdemes nekiállni.

Válogass almás receptjeink közül!

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...