Reszeld az almát, töltsd a rétest!

Nem halogatjuk tovább: almaszezon idején jöhetnek a piték és rétesek, inspirálódj velünk!

Máglyarakás

Az almát általában mindenki szereti… gyors uzsonnának, tízórainak gyakran nyúlunk érte, arról nem is beszélve, hogy a gasztronómiában is egyre kiemeltebb szerepet kap és nem csak sütemények alapanyagaként. Húsok mellé, chutney-ként is kínálják, meglepően finom és ismeretlen ízpárosításokat kapva ezáltal.

Norvég almatorta

Rengeteg fajtája létezik az almának: a jonatántól az idareden át egészen a starkingig és persze a sor még folytatható, mindenkinek megvan a maga kedvence. A friss nyári, még savanykás almából nagyon finom pite készíthető: nálunk a nagyi receptje szerint az igazi csakis zsírral készül, talán ettől is lesz annyira más és feledhetetlen az íze annak, amit ők csinálnak. Most fillérekbe kerül az alma és az ára egyre csak lejjebb kúszik még, okos döntés most rétest is gyártani belőle. Jön a másik nagy kedvenc is, a máglyarakás, illetve a kompótok, ez utóbbinak még most érdemes nekiállni.

Válogass almás receptjeink közül!

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek