Ezt add a reggeli zabkásához, hogy extra krémes legyen

A zabkásának nem csak ellentábora van, ugyanis egyre többen ismerik fel ennek az olcsó és gyorsan elkészíthető ételnek az előnyeit. A zabkásafogyasztó társadalom nagy része vizet vagy tejet használ reggelije elkészítéséhez, azonban mai Napi Tippünkben mutatunk egy titkos összetevőt, amivel nagyon krémessé varázsolhatod.

Sokak reggeli választása a zabkása, ami különböző gyümölcsökkel, olajos magvakkal, aszalványokkal és joghurttal felturbózva igazán tápláló napindító lehet. A legtöbben vízzel vagy tejjel készítik a zabkását, de most mutatunk egy olyan hozzávalót, amivel tápértékét is növeled, ráadásul extra krémességet eredményez!

Datolyás zabkása
Ezt add a reggeli zabkásához, hogy extrakrémes legyen

A zabkása tényleg egy gyorsan elkészíthető, olcsó reggeli, amit ráadásul saját szájízedre tervezhetsz és variálhatsz minden nap, így ráunni sem könnyű!

Vízzel és tejjel való elkészítése kézenfekvő, hiszen ezek jó esetben mindig vannak otthon, de ha szeretnéd új szintre fejleszteni zabkásádat, akkor más összetevőhöz kell nyúlnod.

Ez pedig nem más, mint a kefir!

A kefir nemcsak tápanyagban gazdag alapanyag, hanem extrán krémes állagot is eredményez. Kiemelkedő fehérje-, kalcium- és foszfortartalma is. Emellett gyengíti a zabpehely fitinsav hatását, ami az ásványi anyagok, legfőképp a vas bőségének elvesztését eredményezi.

Kefirrel készítve a zabkása tápértéke nő, és segíti a B-vitaminok szaporodását.

A kefir fogyasztása azonban nem mindenki számára ajánlott, mert egy savas élelmiszerről van szó, így például a refluxosoknak, vesebetegeknek, szív- és érrendszeri betegséggel küzdőknek, valamint a gyomorfekélyeseknek is kerülniük kell.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További hasznos konyhai tippekért kattints erre:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...