Túlfőzted a bulgurt? Mentsd meg az alábbi módokon

A rizzsel ellentétben a bulgurt könnyebb túlfőzni – ilyenkor pépes lesz és kellemetlen állagú, köretként már nem érdemes használni. Egyéb dolgokra azonban annál inkább: lássuk, mik ezek!

Mindegy, hogy hanyag módon nem mértük le a víz mennyiségét vagy feledékenyen tovább főztük a bulgurt a kelleténél, a szétfőtt, málló szemeket már nem érdemes tányérra tenni. Legalábbis köretként nem: szerencsére az alábbi módokon megmenthető a gabona, új köntösbe helyezhető még a túlfőzés után is. Ne dobjuk ki, hasznosítsuk újra a bulgurt!

Nézd meg galériánkban a túlfőtt bulgur megmentésének módjait, a tippekért kattints a képre!

Íme, néhány inspiráló recept:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippekért kattints ide:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!